Με κωδική ονομασία Sierra, η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών της Apple είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα εντελώς δωρεάν από το Mac Store.

Σημαντικότερο χαρακτηριστικό της έκδοσης 10.12 του macOS είναι η παρουσία της Siri, της ψηφιακής βοηθού από το iOS η οποία πλέον θα είναι διαθέσιμη και στους υπολογιστές της Apple, αποτελώντας την απάντηση της Apple στη Microsoft και την παρουσία της Cortana στα Windows 10. Η Siri όπως και στο iPhone μπορεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, να ορίσει ένα ραντεβού στο ημερολόγιό σας, να σας ενημερώσει για το πρόγραμμα σας αλλά και να ψάξει συγκεκριμένα αρχεία στον υπολογιστή, να κάνει μία αναζήτηση στο web και πολλά άλλα ακόμη.

 

Το Universal Clipboard είναι μία χρήσιμη λειτουργία που ενισχύει το οικοσύστημα της Apple, επιτρέποντας στον χρήστη να αντιγράψει μια φωτογραφία, ένα βίντεο και φυσικά κείμενο από μία συσκευή iOS, και να την επικολλήσει σε κάποια άλλη, είτε αυτή είναι ένα iPhone ή iPad είτε ένα MacBook κάνοντας την όλη διαδικασία παιχνιδάκι.

 

sierra.jpg

 

Αντίστοιχα αν ο κάτοχος του MacBook ή του iMac έχει και ένα Apple Watch, μπορεί να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να συνδέεται με ασφάλεια και ταχύτητα στον υπολογιστή του χωρίς να εισάγει κάποιον κωδικό. Ακόμα με το macOS Sierra γίνεται βελτιστοποίηση του ελεύθερου χώρου του υπολογιστή, με διαγραφή cache και άλλων αρχείων που ο χρήστης δε χρειάζεται, καθώς και με παράλληλη μεταφορά αρχείων που δε χρησιμοποιούνται συχνά, στο iCloud.

 

Βελτιώσεις υπάρχουν ακόμα στην εφαρμογή των φωτογραφιών με την προσθήκη της λειτουργίας Memories (Αναμνήσεις), στο iCloud Drive με την ενσωμάτωσή του στο Finder αλλά και με την ενεργοποίηση του Apple Pay σε αγορές που κάνετε σε συμβατές ιστοσελίδες μέσω του Safari, χρησιμοποιώντας το TouchID του iPhone για την ασφάλεια της συναλλαγής.

 

Όπως γνωρίζαμε ήδη, το macOS Sierra είναι συμβατό με συγκεκριμένους υπολογιστές της Apple και συγκεκριμένα με τα MacBook και iMac (μοντέλα 2009 ή μεταγενέστερα) και MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini, Mac Pro (μοντέλα 2010 ή μεταγενέστερα).