Το πρώτο βήμα μετά την ανακοίνωση μετάβασης του Opera browser στη rendering engine του Webkit και την V8 Javascript engine, γίνεται σήμερα με την κυκλοφορία του Opera 14 για την πλατφόρμα του Android.

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser στηρίζεται εξ'ολοκλήρου στο Chromium 26, με την Opera να έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής. Η εταιρεία φιλοδοξεί με αυτή την κίνηση να καταστήσει τον Opera browser συμβατό με τις περισσότερες ιστοσελίδες αλλά και να γλυτώσει χρόνο κατά την ανάπτυξη, υιοθετώντας τις αλλαγές του Webkit χωρίς να χρειαστεί να τις αντιγράψει ενώ παράλληλα να προσθέτει τα δικά της χαρακτηριστικά.

 

Σε αυτά περιλαμβάνεται το Speed Dial που συνδυάζει πλέον σε μια οθόνη τα αγαπημένα σας sites μαζί με τα bookmarks που έχετε εισάγει. Με swipe προς τα αριστερά έχετε πρόσβαση στο ιστορικό επισκέψεων σας και με swipe στα δεξιά μπορείτε να δείτε μια νέα σελίδα η οποία αναδεικνύει ενδιαφέρον περιεχόμενο από το Internet έτσι ώστε να σκοτώσετε λίγο χρόνο.

 

Η ενιαία μπάρα πλοήγησης μπορεί να μεταφερθεί και στο κάτω μέρος της εφαρμογής ενώ έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις της εφαρμογής πατώντας το πάνω δεξιά logo του Opera. Εκεί μπορείτε να βρείτε ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό, το Off-Road mode το οποίο ενεργοποιεί τη σύνδεση με τους servers του Opera Mini έτσι ώστε να περιοριστεί το bandwidth και να εξοικονομηθούν χρήματα από το πακέτο δεδομένων σας.

 

Ο Opera 14 υποστηρίζει όλες τις εκδόσεις του Android από την 2.3 Gingerbread και άνω, μια έκδοση η οποία ακόμα και σήμερα κατέχει μερίδιο 38.5% μεταξύ όλων των Android συσκευών.

 

 

File.png Download: ']Opera 14 για Android

Link.png Site: http://my.opera.com/ODIN/blog/opera-14-for-android-is-out']Opera Blog