Σημαντική μέρα ανακοινώσεων για τον Opera αφού η εταιρεία ανακοινώνει όχι μόνο τους 300 εκατομμύρια χρήστες αλλά και την μετάβαση του δημοφιλούς browser στο WebKit και τη μηχανή V8 Javascript.

Το WebKit, μια μηχανή rendering που βρίσκεται πίσω και από άλλους browsers όπως ο Safari kai o Chrome, δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς της εταρείας να "πατήσουν" πάνω στην ολοκλήρωση που παρέχει γύρω από τα Web πρότυπα και κυρίως την HTML 5, φέρνοντας μεγαλύτερη συμβατότητα με ιστοσελίδες.

 

Όπως αναφέρει η Opera, μέχρι πρότινος η εταιρεία προσπαθούσε να "αντιγράψει" όλες τις προσθήκες που γινόντουσαν στο WebKit στη δική της μηχανή ενώ τώρα θα μπορέσει να κάνει να κερδίσει αυτό το χρόνο προσθέτοντας τις δικές της βελτιώσεις. Με εμπειρία άνω των 18 ετών στο χώρο των browsers, ο Opera έχει παρουσιάσει μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σε άλλους browsers όπως τα tabs (καρτέλες), το Speed Dial καθώς και τη συμπίεση ιστοσελίδων.

 

Σχετικά με τα plugins, η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται πάνω σε ένα εργαλείο το οποίο θα μετατρέπει τα αρχεία OCX σε εκτελέσιμα αρχεία για τις νέες desktop εκδόσεις του Opera που θα στηρίζονται στο WebKit. Η μετάβαση του Opera στις μηχανές των WebKit και V8 θα γίνει σταδιακά μέσα στο έτος ξεκινώντας από την έκδοση για smartphones, παίρνοντας μια πρώτη γεύση αυτό το μήνα στην έκθεση MWC που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη.

 

Link.png Site: http://my.opera.com/ODIN/blog/300-million-users-and-move-to-webkit[/url]']Opera.com