Toν Απρίλιο του 2015, πριν διατεθούν τα Windows 10, η Microsoft έβαλε ένα τολμηρό στόχο: ότι τα Windows 10 θα βρίσκονται σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές “σε δύο με τρία χρόνια”.

Τώρα, λίγο πριν τα Windows 10 κλείσουν ένα χρόνο ζωής, η Microsoft παραδέχεται την ήττα της όπως αναφέρει η γνωστή πάνω σε θέματα της Αμερικάνικης εταιρείας, Mary Jo Foley του ZDNet.

 

“Τα Windows 10 έχουν κάνει το ισχυρότερο ξεκίνημα στην ιστορία, με πάνω από 350 εκατομμύρια ενεργές συσκευές σε μηνιαία βάση, και με την ικανοποίηση των πελατών και την αφοσίωση να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ“ είχε δηλώσει εκπρόσωπος της Microsoft στο VentureBeat. “Είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο μας μέχρι σήμερα, αλλά εξαιτίας της τοποθέτησης της επιχείρησης phone hardware στην αγορά, θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα από το οικονομικό έτος 2018 για να επιτύχουμε τον στόχο του 1 δισεκατομμυρίου ενεργών συσκευών σε μηνιαία βάση. Για το έτος που έρχεται είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση στην χρήση που έρχεται από τον εμπορικό τομέα και από νέες συσκευές – καθώς και από την ολοένα αυξανόμενη ικανοποίηση των πελατών μας με τα Windows”.

 

Με άλλα λόγια, τα Windows 10 Mobile δεν παίζουν τον ρόλο που θα έπρεπε. Η Microsoft σαφώς υπολόγιζε στις πωλήσεων των συσκευών που τρέχουν το τελευταίο και καλύτερο mobile λειτουργικό της εταιρείας να συνεισφέρουν στο νούμερο του 1 δισεκατομμυρίου. Αλλά οι πωλήσεις των Windows phones έχουν πέσει πολύ το τελευταίο τρίμηνο, τόσο που η Microsoft κάνει πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα συνολικά για τα Windows 10.

 

Τα Windows 10 εγκαταστάθηκαν σε περισσότερους από 75 εκατομμύρια υπολογιστές τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες από την διάθεση τους, και ξεπέρασε το νούμερο των 110 εκατομμυρίων συσκευών μετά από 10 εβδομάδες. Σε έξι μήνες τα Windows 10 βρέθηκαν σε 200 εκατομμύρια συσκευές και σε οκτώ μήνες σε 270 εκατομμύρια συσκευές. Μετά από 11 μήνες, βρίσκονται σε 350 εκατομμύρια συσκευές. Η ανάπτυξη, είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή και ταχύτερη από κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των Windows 7. Αλλά το τρελό ήταν είναι ότι κάτι τέτοιο “δεν είναι αρκετό” επειδή η Microsoft έθεσε η ίδια τον στόχο. Αν η εταιρεία δεν είχε θέσει τόσο υψηλούς στόχους, θα μιλούσαμε για ανάπτυξη που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά τώρα γίνεται λόγος για αποτυχία της Microsoft να επιτύχει τον στόχο της.

 

Καλό θα ήταν για την Microsoft να εξετάσει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την προσφορά δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 10, η οποία όπως είναι γνωστό λήγει αυτό τον μήνα. Δεν θα ήταν καλύτερα να καταπιεί το κόστος περισσότερων δωρεάν αναβαθμίσεων και να πιάσει τον τολμηρό στόχο που έθεσε από το να δηλώσει παραίτηση δύο χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα;

 

Link.png Site: VentureBeat