Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η Tami Reller, υπεύθυνη του τμήματος Windows της Microsoft κατά την παρουσίαση της στα πλαίσια της έκθεσης Computex.

Σύμφωνα με την Reller, όλα τα «μικρά» νέα tablets που θα κυκλοφορήσουν από το καλοκαίρι στην αγορά και στηρίζονται στα Windows 8.1 και σε αρχιτεκτονική x86, θα ενσωματώνουν δωρεάν τη δημοφιλή σουίτα εφαρμογών Office 2013.

 

Μέχρι σήμερα η Microsoft είχε επιλέξει να παρέχει δωρεάν το Office μόνο σε συστήματα που στηριζόντουσαν στην έκδοση Windows RT χωρίς όμως να θέτει όριο στο μέγεθος οθόνης που αυτά θα έπρεπε να διαθέτουν, όπως κάνει στην περίπτωση των x86 συστημάτων. Σύμφωνα με διευκρινιστική δήλωση, όλα τα tablets που θα διαθέτουν οθόνη κάτω από τις 10' ίντσες, όπως το Iconia W3 της Acer, θα ενσωματώνουν εντελώς δωρεάν την έκδοση Office 2013 Home η οποία περιλαμβάνει τις εφαρμογές Word, Excel, Powerpoint, OneNote αλλά όχι το Outlook.

 

Με παράλληλη μάλιστα ανακοίνωση, η Microsoft ανακοίνωσε και την έκδοση Outlook RT (desktop έκδοση) για όλα τα tablets με Windows RT, μια εφαρμογή η οποία έρχεται να συμπληρώσει τη σουίτα εφαρμογών του Office με την επερχόμενη έκδοση των Windows 8.1 RT.

 

Για μια ακόμη φορά η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η δημόσια έκδοση των Windows 8.1 θα είναι διαθέσιμη για όλους στις 26 Ιουνίου, στα πλαίσια του συνεδρίου Build 2013. Μάλιστα η εταιρεία δημοσίευσε και το παρακάτω βίντεο που δείχνει σε λειτουργία τα νέα χαρακτηριστικά που είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες πάνω στο Surface tablet της εταιρείας.

 

 

Link.png Site: http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/06/04/new-ecosystem-opportunities-windows-8-1-updates-shared-at-computex.aspx[/url]']Windows Blog