Το όλο ζήτημα γύρω από την αφαίρεση του μενού έναρξης από τη desktop έκδοση των Windows 8 και η μετέπειτα επιστροφή του πλήκτρου αλλά όχι του μενού στα Windows 8.1, φαίνεται ότι βαδίζει προς ένα τελευταίο επεισόδιο, με την επιστροφή και του μενού σε μελλοντική αναβάθμιση των Windows.

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερες φήμες, η Microsoft ετοιμάζεται να επαναφέρει το μενού έναρξης σε επόμενη αναβάθμιση των Windows 8.1 όπως ανέφερε σήμερα στο συνέδριο Build ο Terry Myerson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος των Windows.

 

Μάλιστα η επιστροφή του μενού έναρξης έρχεται με μια σημαντική αλλαγή αφού όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, δίπλα του θα υπάρχουν live tiles με λειτουργίες τις οποίες χρησιμοποιεί πιο συχνά ο χρήστης. Η κίνηση αυτή κάνει πιο σαφής τις προθέσεις της Microsoft να ενοποιήσει ως ένα βαθμό τα δύο διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα τα οποία διαθέτουν τα Windows 8.x.

 

Στην ίδια φωτογραφία μπορείτε να διακρίνετε άλλη μια σημαντική αλλαγή η οποία αφορά τις μοντέρνες εφαρμογές του Windows Store και οι οποίες θα μπορούν μελλοντικά να τρέχουν σε "παράθυρο" μέσα στο desktop όπως κάθε άλλη εφαρμογή.

 

Windows-8-1-update-1-screen-for-media-UPDATED_6E6977C2.jpg

 

Για την ώρα πάντως η Microsoft κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το πότε οι χρήστες θα δουν τις συγκεκριμένες αλλαγές στα συστήματα τους, με διάφορες πληροφορίες να δείχνουν το Φθινόπωρο έως την πιθανότερη ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας αναβάθμισης.