Η επόμενη έκδοση των Windows με την προσωρινή ονομασία "Threshold", βρίσκεται ακόμα μακρυά από την επίσημη κυκλοφορία, όμως οι πρώτες πληροφορίες καταφθάνουν και φυσικά έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet και WinSuperSite, τα επόμενα Windows εντάσσονται σε ένα πολύ μεγαλύτερο πλάνο της Microsoft να φέρει μια κοινή εμπειρία χρήσης μεταξύ των Windows 8.x, Windows Phone και Xbox One.

 

Συγκεκριμένα για την επόμενη έκδοση των Windows, η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει δύο σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη αφορά τις metro εφαρμογές οι οποίες πλέον πιθανόν να περάσουν και στο desktop και να εκτελούνται σε παράθυρο όπως κάθε άλλη Windows desktop εφαρμογή.

 

Το Start κουμπί, μπορεί να ήταν μία από τις σημαντικές προσθήκες των Windows 8.1, όμως η Microsoft σύμφωνα με τις πληροφορίες εξετάζει την επαναφορά και του κλασσικού μενού έναρξης αν και ως ρύθμιση η οποία δεν θα είναι προεπιλεγμένη.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft προορίζεται στην κυκλοφορία τριών εκδόσεων για τα επόμενα Windows, με την πρώτη να απευθύνεται σε καταναλωτές και η οποία θα στηρίζεται στην έκδοση των Windows RT με έμφαση στις Metro εφαρμογές. Μια δεύτερη πιο παραδοσιακή έκδοση του λειτουργικού και πάλι για καταναλωτές θα στηρίζεται στην αρχιτεκτονική x86 με πλήρη υποστήριξη desktop εφαρμογών ενώ η Enterprise έκδοση θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις χωρίς τη συχνότητα αναβαθμίσεων των δύο άλλων εκδόσεων για καταναλωτές.

 

Link.png Site: ']WinSuperSite

Link.png Site: http://www.zdnet.com/more-on-microsofts-sku-morphic-windows-vision-7000024092/']ZDNet