Η Qualcomm αποκάλυψε τον νέο Snapdragon 821, έναν νέο mobile επεξεργαστή που θα δούμε σύντομα να χρησιμοποιείται σε διάφορα κορυφαία smartphones και ο οποίος είναι 10% ταχύτερος από τον σημερινό πρωταθλητή της εταιρείας, τον Snapdragon 820.

Ο νέος Qualcomm Snapdragon 821 πάντως δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Snapdragon 820 που χρησιμοποιείται από μερικά από τα καλύτερα smartphones σήμερα (π.χ Galaxy S7 edge, HTC 10 κ.ά) με την Qualcomm να δηλώνει ότι “ο 821 σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει και να επεκτείνει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα” της τρέχουσας τεχνολογίας της εταιρείας. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι πρόκειται να λειτουργήσει ως “ενδιάμεσο τσιπ” για συσκευές high-end ωσότου η εταιρεία παρουσιάσει τον κανονικό επόμενης γενιάς επεξεργαστή της για τις συσκευές του είδους.

 

Για να επιτύχει υψηλότερη ταχύτητα, η Qualcomm αύξησε την συχνότητα λειτουργίας του chip της –που κατασκευάζεται σε κλίμακα 14nm- από τα 2,1GHz περίπου στα 2,4GHz. Κατά τα άλλα, το chip δανείζεται τόσο το 600Mbps X12 LTE modem του Snapdragon 820 όπως και την τεχνολογία Ultra HD Voice και την τεχνολογία Upload+. Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται ότι πέρα από υψηλότερες επιδόσεις, θα προσφέρει καλύτερη ζωή μπαταρίας και καλύτερη απόδοση σε επίπεδο εφαρμογών.

Η Qualcomm δεν αποκάλυψε σε ποιες συσκευές θα δούμε το νέο Snapdragon 821 SoC, ωστόσο ενδέχεται να βρίσκεται στο εσωτερικό του επερχόμενου Nexus smartphone που θα κατασκευάσει η HTC και στο ASUS ZenFone 2. Επίσης λέγεται ότι θα βρίσκεται στο εσωτερικό νέων mobile VR HMDs (Head-Mounted Displays). Η εταιρεία πάντως δήλωσε ότι οι πρώτες συσκευές με τον νέο Qualcomm Snapdragon 821 θα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο δεύτερο μισό του 2016.

Link.png Site: Engadget