Προβλήματα αντιμετωπίζει όπως όλα δείχνουν η εταιρεία Cyanogen Inc, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή έκδοση του Android, CyanogenMOD, η οποία διατίθεται για πολλές από τις Android συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.

Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Android Police, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε απολύσεις του 20% του εργατικού δυναμικού της, τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας της. Η κίνηση αυτή δεν είναι η μοναδική αφού πιθανόν θα συνοδευτεί από αλλαγή πολιτικής για την εταιρεία και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη εφαρμογών και όχι διαφόρων εκδόσεων του Android όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Για την ώρα πάντως η τελευταία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, και πιθανόν να μην επηρεάζει την ανάπτυξη του CyanogenMod, της open source έκδοσης του Android η οποία είναι συμβατή με εκατοντάδες συσκευές και η οποία διατίθεται δωρεάν. Παράλληλα η εταιρεία αναπτύσσει και το Cyanogen OS, μια εμπορική έκδοση του CyanogenMOD την οποία οι κατασκευαστές μπορούν να προμηθευτούν και να την εγκαταστήσουν στα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Πάντως γεγονός είναι ότι η Cyanogen Inc, δεν διαθέτει μέχρι σήμερα συνεργασία με κάποιο δημοφιλή κατασκευαστή, δίνοντας έμφαση σε smartphones που κυκλοφορούν στην Ινδία από τρίτους κατασκευαστές. Η πιο γνωστή συνεργασία της εταιρείας ήταν αυτή με την OnePlus, μια συνεργασία η οποία όμως διακόπηκε πριν λίγο καιρό όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες.

 

Link.png Site: AndroidPolice