Η Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απέσυρε τις προτάσεις για μείωση του κόστους χονδρικής για υπηρεσίες περιαγωγής δεδομένων και τηλεφωνίας εντός της Ε.Ε, κάτι που θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση κόστους για τους χρήστες.

Σύμφωνα με το Reuters οι προτάσεις για μείωση του κόστους της περιαγωγής (roaming) ήταν μέρος του σχεδίου της Kroes για τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών στις 28 χώρες της Ε.Ε, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2014. Το σχέδιο αυτό θα παρουσιαζόταν κανονικά στις 10 Σεπτεμβρίου αλλά πλέον δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το Reuters.

 

Το κόστος χονδρικής για μεταφορά δεδομένων είναι το ποσό που οι παροχείς μπορούν να χρεώνουν μεταξύ τους για τη μεταφορά δεδομένων στο δίκτυο τους που προέρχεται από ανταγωνιστή τους.Η τελευταία ενημέρωση σχετικά με το πλάνο έγινε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν και αντιπρόσωπος της Kroes δήλωσε ότι προχώρησαν σε αρκετές τεχνικές βελτιώσεις στο σχέδιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ενιαίας τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

 

Αρκετές κορυφαίες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τις αντιρρήσεις του, μεταξύ των οποίων η Orange, Telecom Italia, Telefonica και Deutsce Telekom.

 

Link.png Site: http://uk.reuters.com/article/2013/08/28/us-eu-telecoms-costs-idUKBRE97R12120130828[/url]']Reuters