Κάθε νέο project του Andy Rubin, του «πατέρα του Android», αποτελεί είδηση πόσο μάλλον όταν αυτό έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός νέου smartphone, του Essential Phone.

Δημιουργία της νέας εταιρείας που έχει συστήσει ο Rubin με την ίδια ονομασία, το Essential Phone εντυπωσιάζει σε αρκετούς τομείς, ακολουθώντας τη μόδα της εποχής διαθέτοντας οθόνη 5,7 ιντσών που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευή με αναλογία διαστάσεων 19:10 και ανάλυση 2560 x 1312. Οι διαστάσεις της συσκευής κρατιούνται σε χαμηλά επίπεδα και με το πάχος να μη ξεπερνά τα 7,8 χιλιοστά. Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή με ένα συνδυασμό τιτανίου και κεραμικού υλικού έτσι ώστε να μπορέσει να αντέξει από πτώσεις «χωρίς κάποιο ψεγάδι» σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές προτάσεις που βασίζονται στο αλουμίνιο.

 

Στο εσωτερικό υπάρχει η τελευταία πρόταση της Qualcomm, το Snapdragon 835, 4GB μνήμη και 128GB αποθηκευτικό χώρο (UFS 2.1). Η πρόταση της Essential περιλαμβάνει και στοιχεία αρθρωτού σχεδιασμού αφού το Essential Phone θα μπορεί μελλοντικά να συνδεθεί με διάφορα περιφερειακά που θα επεκτείνουν τις δυνατότητες του, όπως ακριβώς και στα μοντέλα Moto Z της Lenovo. Αρχικά στο πακέτο θα περιλαμβάνεται μια κάμερα 360 μοιρών που εύκολα μπορεί να συνδεθεί στην κορυφή του κινητού τηλεφώνου, στις ειδικές μαγνητικές βάσεις.

 

Υπάρχει ακόμα θύρα USB Type-C ενώ αισθητή είναι η απουσία θύρας ακουστικών αν και στο πακέτο θα υπάρχει ο σχετικός προσαρμογέας. Στο πίσω μέρος υπάρχει ακόμα διπλή κάμερα με δύο αισθητήρες των 13MP και διάφραγμα f/1.85. Όπως και στα P9/P10 της Huawei, έτσι και εδώ ο πρώτος αισθητήρας είναι έγχρωμος ενώ ο δεύτερος μονοχρωματικός επιτρέπει να περάσει περισσότερο φως για πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8MP, βρίσκεται στο άνω κεντρικό μέρος της οθόνης και μπορεί μάλιστα να κάνει εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση.

 


2017_05_30_at_12.45_AM.png

 


Το Essential Phone τρέχει Android και θα κυκλοφορήσει με τιμή $699 αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε επιλεγμένες αγορές, ενώ σε προσφορά διατίθεται η 360 κάμερα με τιμή $50 από $199. Περισσότερα γύρω από τη συσκευή αλλά και τα σχέδια της εταιρείας αναμένεται να μάθουμε αύριο από την ομιλία του Andy Rubin στο συνέδριο Code.

 

Link.png Site: TheVerge