Με τη συμπλήρωση 4 ετών από την έναρξη λειτουργίας του, ο OTE TV παρουσίασε σήμερα και επίσημα σε συνέντευξη τύπου τη νέα του υβριδική πλατφόρμα τηλεόρασης OTE Hybrid, η οποία συνδυάζει τη δορυφορική συνδρομητική υπηρεσία με αυτή της IPTV, έχοντας στόχο μια νέα εμπειρία τηλεθέασης.

Τα πλεονεκτήματα της υβριδικής πλατφόρμας είναι αρκετά και αφορούν όχι μόνο νέους αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές OTE TV μέσω δορυφόρου. Για την αναβάθμιση δεν απαιτείται αλλαγή του αποκωδικοποιητή, που από τον Απρίλιο θα ξεκινήσει να αναβαθμίζεται με τη μέθοδο OTA, λαμβάνοντας όλα τα νέα χαρακτηριστικά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου για νέους συνδρομητές, οι οποίοι θα λαμβάνουν νέο μοντέλο αποκωδικοποιητή ενώ είναι συμβατό με όλους τους internet providers.

 

P1050141.jpg

 

Αναλυτικά οι νέες δυνατότητες που φέρνει η νέα υβριδική πλατφόρμα του OTE TV όπως τις ανακοίνωσε ο Διευθυντής του OTE TV, Δημήτρης Μιχαλάκης, είναι οι εξής

  • Νέο μενού που προσφέρει εύκολη πλοήγηση στις λειτουργίες του αποκωδικοποιητή και της υβριδικής πλατφόρμας


gallery_39041_3_58621.jpg

  • Yπηρεσία Replay TV όπως τη γνωρίζουμε από την υπηρεσία OTE TV GO, που δίνει τη δυνατότητα στον συνδρομητή να παρακολουθήσει πρόγραμμα το οποίο έχει προβληθεί τις τελευταίες 48 ώρες από συνολικά 30 κανάλια.
     
    Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα αθλητικά κανάλια (OTE Sport), κανάλια ταινιών και σειρών (Village Cinema HD, Fox, κ.α), τα παιδικά κανάλικα (Disney Junior κ.α) και κανάλια ντοκιμαντέρ όπως το Travel Channel HD και το νέο OTE History.


gallery_39041_3_27097.jpg

  • Εγγραφή προγραμμάτων σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ο οποίος συνδέεται στο νέο αποκωδικοποιητή αλλά και στους υπάρχοντες αποκωδικοποιητές, μετά την αναβάθμιση.
  • Υπηρεσία OTE Cinema On Demand που επιτρέπει την ενοικίαση ταινών σε πρώτη προβολή από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, 90 ημέρες μετά την προβολή τους στον κινηματογράφο και σε ποιότητα HD ποιότητα με κόστος €2.49.


P1050132.jpg

  • Δημιουργία πολλαπλών προφίλ για διάφορα μέλη της οικογένειας και ειδικά για τα παιδιά, ορίζοντας τα κανάλια που θα μπορούν να δουν, αλλά και το ποσό που μπορούν να ξοδέψουν μηνιαίως στην ενοικίαση ταινιών


Παράλληλα, ο OTE TV ανακοίνωσε σημαντικές προσθήκες στην υπηρεσία OTE TV GO που επιτρέπει την θέαση τηλεοπτικού περιεχόμενου μέσα από smartphones και tablets, και η οποία θα κάνει την εμφάνιση της σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές μέσα στο β' τρίμηνο του έτους.

 

Ως μέρος της υβριδικής πλατφόρμας, οι χρήστες του OTE TV GO θα μπορούν πλέον να προγραμματίζουν τις εγγραφές τηλεοπτικών προγραμμάτων που τους ενδιαφέρουν μέσα από την εφαρμογή, με την εγγραφή να πραγματοποιείται στον αποκωδικοποιητή του σπιτιού τους.

 

Μάλιστα η παρακολούθηση μιας εκπομπής ή ταινίας θα μπορεί να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά, με την έναρξη για παράδειγμα να γίνεται στην τηλεόραση του σπιτιού, και η συνέχεια από το tablet ή το κινητό από το σημείο της διακοπής σε περίπτωση που ο χρήστης χρειαστεί να φύγει από το σπίτι. Σε περίπτωση που η ταχύτητα του Internet είναι χαμηλή, θα δίνεται η δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης του προγράμματος στον σκληρό δίσκο προκειμένου να το προβάλλουν χωρίς διακοπές.

 

P1050125.jpg

 

Έχοντας κλείσει το 2015 με 445.000 συνδρομητές, στα σχέδια του OTE TV για το 2016 περιλαμβάνεται η παρουσίαση της υπηρεσίας Multi Room το τελευταίο τρίμηνο του 2016 για παρακολούθηση διαφορετικών καναλιών σε άλλες τηλεοράσεις του σπιτιού. Ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε την υπηρεσία Multi Home για την παρακολούθηση του τηλεοπτικού προγράμματος του OTE TV και σε άλλο σπίτι με επιπλέον χρέωση, ενώ στα πλάνα της εταιρείας βρίσκεται η προσωποποιημένη χρέωση, με βάση τα κανάλια που θα επιλέξει ο συνδρομητής. Τέλος δεν αναμένεται τουλάχιστον για φέτος η παρουσίαση καναλιού με προβολή τηλεοπτικού περιεχομένου σε Ultra HD/4K ανάλυση.