Τη νέα της ναυαρχίδα στη σειρά Xperia smartphones ανακοίνωσε σήμερα η Sony μέσα από ειδική εκδήλωση στο Βερολίνο στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012. Πρόκειται για το Xperia T το οποίο τον προηγούμενο καιρό ήταν γνωστό στη φημολογία και ως Xperia TX.

Η οθόνη του είναι 4.6" ιντσών τεχνολογίας HD Reality, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Bravia. Ο επεξεργαστής του smartphone είναι 1.5GHz με το chip MSM8260A της Qualcomm, 1GB RAM, ενώ η βασική φωτογραφική μηχανή είναι 13MP και διαθέτει μια σημαντική λειτουργία για ταχύτερη πρόσβαση στην εφαρμογή λήψης φωτογραφιών με το όνομα "sleep to snap". Υποστηρίζεται αναπαραγωγή video 1080p με το λογισμικό να είναι το Android Ice Cream Sandwich το οποίο θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Jelly Bean. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης δεδομένων είναι 16GB ο οποίος μπορεί φυσικά να επεκταθεί με κάρτες μνήμης microSD, ενώ η μπαταρία του είναι 1850mAh. Εξωτερικά οι διαστάσεις του είναι 129.4 x 67.3 x 9.35 mm με βάρος 139 γραμμάρια.

 

xperia-t-gallery-03-940x529.png

 

Th Xperia T είναι εξοπλισμένο με NFC chip το οποίο εκτός από ασύρματες πληρωμές υποστηρίζει την τεχνολογία untouch. Μέσα από αυτή μπορεί κανείς να συνδεθεί σε συμβατές συσκευές με ένα άγγιγμα όπως για παράδειγμα σε Bluetooth ηχεία και άλλες ony συσκευές. Ακόμη, φέρει την πιστοποίηση του PlayStation (PlayStation Certified).

 

Η κυκλοφορία του αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες ενώ δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για την τιμή του. Θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματισμούς, στα χρώματα του μαύρου, του ασημί και λευκού.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gXIjEhK_qag