Το Xperia Z Ultra ανακοινώθηκε τον Ιούνιο και αποτελεί την πρόταση της Sony στα phablets, αν και διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη από όλα τα αντίστοιχα μοντέλα που έχουμε δει, ακόμα και από το Galaxy Mega 6.3.

Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν στην IFA 2013 όπου και είχαμε μια πρώτη επαφή με το "θηρίο" της σειράς Xperia Z.

 

Με οθόνη 6.4' ιντσών και Full HD ανάλυση το Xperia Z Ultra παίζει με τα όρια του όρου "phablet" και κατά τη γνώμη μας τα ξεπερνάει αφού μπορούμε κάλλιστα να το αποκαλέσουμε και tablet με δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων. Τα χρώματα της οθόνης είναι καταπληκτικά, αποτέλεσμα χρήσης της τεχνολογίας Triluminos και X-reality που περνάνε από τις τηλεοράσεις, στα τελευταία smartphone της Sony.

 

 

Όσον αφορά το σχεδιασμό, η Sony διατηρεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή όπως και με το Xperia Z1 που παρουσίασε πρόσφατα, κρατώντας σε πολύ χαμηλό επίπεδο το πάχος της συσκευής το οποίο είναι μόλις 6.5 χιλιοστά. Με μεταλλικό περιθώριο γύρω από τη συσκευή, το Xperia Z Ultra διαθέτει στο εσωτερικό του τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdrragon 800 στα 2.2 GHz με 2GB RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Η κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 8mp με αισθητήρα Exmor RS αλλά περιέργως δε διαθέτει flash. Τέλος όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Xperia Z, το Ultra είναι αδιάβροχο σε βάθος έως ένα μέτρο και παραμονή στο νερό (όχι θαλάσσης) έως 30 λεπτά.

 

Sony Xperia Z Ultra - Πρώτη επαφή

Sony Xperia Z Ultra - Πρώτη επαφή

 

Αμφιβάλλουμε για το αν υπάρχει αγορά για το συγκεκριμένο μοντέλο, κάτι που έχει ήδη εξερευνήσει και η Samsung με το Galaxy Mega 6.3 και με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για απογοητευτικές πωλήσεις. Περιμένουμε να δούμε και την πορεία του Xperia Z Ultra στην αγορά στη οποία κοστολογείται στα €749.