Μπορεί όλοι να ενθουσιαστήκαμε την πρώτη φορά καταφέραμε να κρατήσουμε σταθερά τα χέρια μας και να βγάlουμε μια όχι κουνημένη φωτογραφία, όμως η NASA ανακοίνωσε το νέο της επίτευγμα (ένα ακόμη για την ακρίβεια) το οποίο είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό !

Πιο συγκεκριμένα η πασίγνωστη διαστημική υπηρεσία, χρησιμοποιώντας πάνω απο 2 εκατομμύρια υπέρυθρες εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer, σε διάστημα μιας δεκαετίας, δημιούργησε το πιο ευκρινές γαλαξιακό πανόραμα που υπάρχει μέχρι στιγμής.

 

Μάλιστα, αν και το εν λόγω πανόραμα δείχνει ένα ποσοστό μόλις 3% του αστρικού ουρανού είναι αξιοσημείωτο πως απεικονίζει την ίδια στιγμή πάνω από τα μισά αστέρια του γαλαξία στον οποίο ανήκει και ο πλανήτης μας.

 

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που όλες οι εικόνες από ένα συγκεκριμένο project (Galactic Legacy Mid-Plane Survey Extraordinaire - GLIMPSE360 εν προκειμένω) συντίθενται σε μια ενιαία φωτογραφία ενώ η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως μέσα από αυτό πρόκειται να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση πολλών στοιχείων του γαλαξία.

 

Link.png Site: ']Engadget

Link.png Site: http://www.space.com/25211-spitzer-completes-360-degree-panorama-of-milky-way-video.html']Space