Η NASA δημοσίευσε ένα trailer που αναφέρεται στην έναρξη του NASA+, μιας δωρεάν streaming υπηρεσία video, την επόμενη εβδομάδα.

“Δεν ασχολούμαστε μόνο με πυραύλους”, ανέφερε η NASA σε μια ανάρτηση σχετικά με τη νέα της υπηρεσία, προσθέτοντας: "Δεν απαιτείται συνδρομή. Χωρίς διαφημίσεις. Χωρίς κόστος. Φιλικό προς την οικογένεια! Βραβευμένες με Emmy ζωντανές εκπομπές. Πρωτότυπες σειρές. Στις περισσότερες μεγάλες πλατφόρμες".

Το NASA+ έρχεται την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανανέωσης που αφορά τον ιστότοπο και την εφαρμογή της διαστημικής υπηρεσίας.

Η δωρεάν υπηρεσία streaming θα διαθέτει τη βραβευμένη ζωντανή κάλυψη, η οποία μέχρι σήμερα προβάλλεται στον ιστότοπο NASA Live. Το NASA+ θα μεταδίδει επίσης πρωτότυπες σειρές σχετικά με τις πολυάριθμες διαστημικές αποστολές της υπηρεσίας στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, μαζί με άλλο πρωτότυπο περιεχόμενο.

Η ενημέρωση έρχεται σε μια συναρπαστική στιγμή για τη NASA, καθώς ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους αστροναύτες σαστο φεγγάρι μετά την τελευταία αποστολή Apollo το 1972. Το Artemis II θα στείλει τρεις Αμερικανούς και έναν Καναδό σε μια πτήση προς τη σεληνιακή επιφάνεια το επόμενο έτος, ενώ θα ακολουθήσει το Artemis III, το οποίο θα στείλει την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο έγχρωμο άνθρωπο στο φεγγάρι. Οι αστροναύτες δοκιμάζουν επί του παρόντος μια νέα κάμερα για να καταγράψουν την επανδρωμένη σεληνιακή προσεδάφιση, ενώ πολλές από τις εικόνες που θα καταγραφούν, προορίζονται αναμφίβολα για το NASA+, καθώς και για την ανανεωμένη ιστοσελίδα και εφαρμογή της υπηρεσίας.

«Το όραμά μας είναι να εμπνεύσουμε την ανθρωπότητα μέσω μιας ενοποιημένης, παγκόσμιας κλίμακας διαδικτυακής εμπειρίας της NASA», δήλωσε νωρίτερα φέτος ο Jeff Seaton, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της NASA. Η κληρονομιά της NASA παρουσιάζει μια ευκαιρία να βελτιώσουμε δραματικά την εμπειρία του χρήστη για το κοινό που εξυπηρετούμε. Ο εκσυγχρονισμός των κύριων ιστοσελίδων μας από τεχνολογικής άποψης και ο εξορθολογισμός του τρόπου με τον οποίο το κοινό εμπλέκεται με το περιεχόμενό μας στο διαδίκτυο είναι τα κρίσιμα πρώτα βήματα για να γίνουν οι πληροφορίες της υπηρεσίας μας πιο προσβάσιμες και ασφαλείς".

  • Like 14
  • Thanks 9