Η NASA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της SpaceX πρόκειται να εκτοξευθεί στις 27 Μαΐου.

Θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που εκτοξεύεται από Αμερικανικό έδαφος εδώ και περίπου εννέα χρόνια (από το 2011) και είναι η πρώτη επίσης αποστολή της εταιρείας του Elon Musk που θα μεταφέρει ανθρώπους και όχι μόνο φορτίο.

Αν αποδειχτεί επιτυχημένη, η δοκιμαστική αποστολή Crew Dragon Demo-2 θα ανοίξει τον δρόμο για μία σειρά από συχνές εκτοξεύσεις αποστολών Crew Dragon προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η πτήση Demo-2 είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου και όπως είναι κατανοητό υπήρξε μία εικοσαήμερη καθυστέρηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορωνοϊού που έχει συνταράξει την ανθρωπότητα, λίγες εβδομάδες εκτός προγράμματος δεν είναι κάτι το σημαντικό, ιδιαίτερα αν παίξουν ρόλο στην διασφάλιση της επιτυχίας της εκτόξευσης.

Το διαστημικό όχημα θα εκτοξευθεί με τη βοήθεια ενός πυραύλου Falcon 9 από την βάση εκτόξευσης Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο νησί Μέριτ στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών με αποστολή να μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τους αστροναύτες Bob Behnken και Doug Hurley.

Engadget

  • Like 4