Ρόλο αφηγητή έχει ο Buzz Aldrin, ο δεύτερος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, σε μία νέα ταινία virtual reality που περιγράφει το σχέδιο του βετεράνου αστροναύτη για την κατάκτηση του Άρη.

Το φιλμ ονομάζεται Cycling Pathways to Mars και έχει διάρκεια δέκα λεπτών, ενώ σε αυτό εμφανίζεται ο Aldrin με τη μορφή ολογράμματος.

 

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε πρώτη φάση για το HTC Vive και σύντομα θα μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι κάτοχοι του Oculus Rift. Επίσης, υπάρχει ένα δωρεάν τρέιλερ για συσκευές iOS και Android, μέσω της εφαρμογής LIFE VR, το οποίο έχει επίσης αναρτηθεί στο YouTube, το Vimeo και το Facebook.

 

Το σχέδιο του Aldrin περιλαμβάνει την αξιοποίηση της Σελήνης και των δορυφόρων του Άρη ως ενδιάμεσων σταθμών, για το ταξίδι από τη Γη στον «Κόκκινο Πλανήτη». Ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει έξι περίπου μήνες.

 

Μιλώντας στο BBC, ο βετεράνος αστροναύτης δηλώνει πως ελπίζει πως η ταινία θα συμβάλει ώστε τα κράτη με διαστημική εμπειρία να συστρατευθούν στην υλοποίηση μίας κοινής αποστολής για τον Άρη. «Δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε όλα», λέει σχολιάζοντας τα διάφορα σχέδια που έχουν κατά καιρούς προταθεί.

 

Link.png Site: BBC