Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμα τον BFR (Big Falcon Rocket) της Space X – τον πύραυλο που η εταιρεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει σε αποστολές σε τροχιά γύρω από τη Γη, στο Φεγγάρι, και τελικώς, στον πλανήτη Άρη- να εκτοξεύεται, ωστόσο η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε πως «έκλεισε» τον πρώτο της ιδιώτη πελάτη και επιβάτη για ένα ταξίδι γύρω από τη Σελήνη. 

Κανένας δεν έχει ταξιδέψει στο Φεγγάρι από τότε που τερματίστηκε το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της NASA, Απόλλων (Apollo Space Program) το 1972. Από το 1961 μέχρι το 1972, όταν και τερματίστηκε το πρόγραμμα περπάτησαν στο Φεγγάρι συνολικά δώδεκα αστροναύτες. Και τώρα η Space Χ φαίνεται πως ξεκίνησε να κάνει… κρατήσεις, με το όνομα του πρώτου ιδιώτη επιβάτη που θα ταξιδέψει στο Φεγγάρι να ανακοινώνεται τη Δευτέρα, στις 17 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια ενός livestream.

Στις αρχές της χρονιάς, ο Elon Musk δήλωσε ότι ενδεχομένως θα βλέπαμε μέσα στο 2018 τους πρώτους δύο ανθρώπους που θα ταξίδευαν μέχρι το Φεγγάρι, αλλά αποφασίστηκε να καθυστερήσει η αποστολή, για να πραγματοποιηθεί με τον BFR, και όχι με τον Flacon Heavy και τη κάψουλα Dragon.

O Elon Musk έχει δηλώσει ότι το τμήμα του διαστημικού σκάφους του BFR –που όπως είναι φανερό και από την κεντρική εικόνα έχει «αναβαθμιστεί», με τον Musk να επιβεβαιώνει τη νέα έκδοση σε σχετική ερώτηση μέσω του twitter- θα είναι έτοιμο για «σύντομες πτήσεις» το επόμενο έτος και πως οι πρώτες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. Την Δευτέρα, θα ξέρουμε πολλά περισσότερα.

Engadget

  • Like 1