Μία από τις εταιρείες που δεν είναι και πολύ ενθουσιασμένες με την επερχόμενη είσοδο της Apple στην αγορά των wearable devices είναι η Swatch, που θέλει να κατοχυρώσει το trademark iWatch και να εμποδίσει τα σχέδια του Cupertino.

Η Swatch, έχει κατοχυρώσει την ονομασία iSwatch -έχει επίσης κυκλοφορήσει σειρά ρολογιών με τη συγκεκριμένη ονομασία- και πιστεύει ότι η κυκλοφορία μίας συσκευής με την ονομασία iWatch θα προκαλέσει σύγχυση στην αγορά. Ακριβώς για αυτό το λόγο κινήθηκε νομικά, ώστε να εμποδίσει την Apple να κατοχυρώσει το trademark στις Ηνωμένες Πολιτείες ή οπουδήποτε αλλού.

 

Η τελευταία πάντως έχει κατοχυρώσει το iWatch σε κάποιες χώρες όπως στην Ιαπωνία, στο Μεξικό και στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Swatch έχει εμποδίσει στο παρελθόν και άλλες εταιρείες από το να κατοχυρώσουν το trademark iWatch.

 

Δεν έχει γίνει γνωστό πως θα κινηθεί η Apple στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο αν η Swatch τελικώς επικρατήσει, είναι πολύ πιθανό η Apple να χρειαστεί να βρει κάποια άλλη ονομασία για το επερχόμενο έξυπνο ρολόϊ της.

 

gallery_286955_879_48286.jpg

Link.png Site: 9to5mac

 

Σημείωση: Στην εικόνα είναι ένα iWatch concept και όχι το πραγματικό προϊόν