Μπορεί στο παρελθόν να ήταν εχθροί, αλλά σήμερα το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό με την Apple να έχει επικεντρωθεί στα καταναλωτικά προϊόντα και την IBM να θριαμβεύει στην αγορά των επιχειρήσεων. Οι δύο εταιρείες μόλις ανακοίνωσαν την αποκλειστική συνεργασία τους!

Αν σκεφτούμε ότι οι δύο εταιρείες πριν από 30 χρόνια, στην ραγδαίως αναπτυσσόμενη αγορά των προσωπικών υπολογιστών ήταν τρομεροί εχθροί, η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι σχεδόν... "ανήκουστη" αλλά από την άλλη απολύτως λογική. Η συνεργασία θα βοηθήσει τη Apple να αυξήσει τη παρουσία των φορητών συσκευών της στην αγορά των επιχειρήσεων. Με λίγα λόγια, η συνεργασία αυτή θα βασιστεί στις δυνάμεις και τον δύο εταιρειών.

 

Η IBM θα χρησιμοποιήσει τη δύναμη της στις πωλήσεις για να προωθήσει συσκευές iPad και iPhone στο δίκτυο των συνεργατών της, ενώ θα αναπτύξει μία σειρά από υπηρεσίες cloud (συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών cloud γιa διαχείριση συσκευών, για ασφάλεια, για BYOD, analytics κ.ά) και εφαρμογές (συμφώνησε να αναπτύξει περισσότερες από 100 εφαρμογές και εργαλεία επιχειρησιακού επιπέδου) που θα είναι βελτιστοποιημένες ειδικά για το iOS που είναι το λειτουργικό σύστημα των φορητών συσκευών της Apple.

 

Η Apple από την άλλη θα προσφέρει υποστήριξη σε ότι αφορά στο hardware μέσω ενός ειδικού προγράμματος AppleCare που είναι σχεδιασμένο για μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς που αγοράζουν συσκευές της Apple μαζικά. Περιλαμβάνει μάλιστα υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

 

Οι συσκευές iPhone και iPad που θα πουληθούν μέσω του προγράμματος συνεργασίας, θα ενσωματωνουν τη πλατφόρμα MobileFirst της IBM, που περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας και εργαλεία που είναι απαραίτητα σε επιχειρήσεις.

 

"Ερχόμαστε από τότε που ήμασταν ανταγωνιστές πριν από 30 χρόνια στο σήμερα που συμπληρώνουμε η μία την άλλη με εκπληκτικό τρόπο, και νομίζω ότι οι άνθρωποι που θα επωφεληθούν περισσότερο είναι οι πελάτες μας στην αγορά των επιχειρήσεων, που μπορούν να είναι περισσότερο παραγωγικοί καθώς τρέχουν τις επιχειρήσεις τους" είπε ο CEO της Apple, Tim Cook στο CNBC, δηλώνοντας επιπλέον ότι στο επιχειρησιακό τμήμα της αγοράς "υπάρχει μία τεράστια ευκαιρία εδώ" για την εταιρεία του.

 

Η Google κάνει ολοένα βήματα προς τα εμπρός για να βελτιώσει τα business χαρακτηριστικά του Android, ενώ η Microsoft, που έχει εδώ και καιρό το πλεονέκτημα αναμένεται σύντομα να αντιμετωπίσουν σκληρότερο ανταγωνισμό από την Apple, σε συνεργασία βεβαίως με την IBM.

 

*Στην φωτογραφία βλέπετε τη CEO της IBM, Ginni Rometty να συζητάει με τον CEO της Apple, Tim Cook.

 

Link.png Site: Business Insider