Η Apple ανακοίνωσε χθες πως η σειρά iMac Pro θα κυκλοφορήσει αύριο 14 Δεκεμβρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά θα κυκλοφορήσουν μόνο τα μοντέλα με τους επεξεργαστές των 8 και 10 πυρήνων και λίγο αργότερα στις αρχές του άλλου έτους, το κορυφαίο μοντέλο με τους 18 πυρήνες (με φήμες να αναφέρονται και σε ένα ακόμη μοντέλο με 14 πυρήνες).

Ο επεξεργαστής στο 10πύρηνο μοντέλο θα είναι χρονισμένος στα 3.0Ghz και σύμφωνα με τα Benchmarks θα «χτυπάει» σκορ κοντά στα 37.400 (Geekbench) κάνοντάς το 93% πιο γρήγορο από το 27” iMac 5K και 45% από το Mac Pro του 2013.

 

Το μέγεθος της οθόνης είναι 27” Retina 5K και το μεταλλικό του σασί είναι στο χρώμα space gray. Στη συσκευασία θα περιλαμβάνονται επίσης και το space gray Magic Keyboard, το Magic Mouse 2 και το Magic Trackpad 2.

 

Οι υψηλές επιδόσεις του νέου iMac Pro, συνδυάζονται και με ένα νέο σύστημα ψύξης που το κάνει κατά 80% πιο «δροσερό» σε σχέση με ένα απλό iMac. Στο θέμα των συνδέσεων, υποστηρίζονται 4 θύρες Thunderbolt 3 που μπορούν να υποστηρίξουν ταυτόχρονα 2 5Κ μόνιτορς ή 4 4Κ στα 60Hz, μία θύρα ethernet 10Gigabit, 4 USB-A 3.0, SD card slot και μια θύρα ακουστικών 3,5mm. Επιπλέον υπάρχουν και μια κάμερα 1080p, στερεοφωνικά ηχεία, 4 μικρόφωνα, 802.11ac & Bluetooth 4.2.

 

Τέλος στο νέο iMac pro συναντάμε και το νέο chip T2 το οποίο εκτελεί χρέη system management controller, image signal processor για την κάμερα FaceTime, έλεγχο του ήχου και του SSD. Για την πλήρη αξιοποίηση του νέου chip υπάρχει μία νέα εφαρμογή (Startup Security Utility), με την οποία ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ένα firmware password για να αποτρέψει την εκκίνηση του υπολογιστή από άλλο μέσο, εκτός του ενσωματωμένου δίσκου, χωρίς τη χρήση του κωδικού.

 

Το νέο iMac pro θα μπορεί να παραμετροποιηθεί με δίσκο SSD έως 4ΤΒ, μνήμη RAM έως 128GB (ECC) και κάρτα γραφικών AMD Radeon Pro Vega 64 με 16GB Ram (HBM2) ενώ η τιμή του θα ξεκινά από τα 4,999$...

 

Link.png Site: Macrumors