Σύμφωνα με μία αναφορά του 9to5Mac, το επερχόμενο iOS 9 θα προσφέρει μία ειδική έκδοση για συσκευές της Apple με παλαιότερο hardware. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της για φορητές συσκευές στο WWDC, στις αρχές του επόμενου μήνα.

Η "core version" του iOS 9 για παλαιότερες συσκευές κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει η κανονική, πλήρη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Παρόλα αυτά, θα επιτρέψει στις παλαιότερες συσκευές της Apple, όπως τα iPhone 4s και iPad mini να παραμείνουν "σχετικές" για λίγο καιρό ακόμα.

 

Η Apple αναμένεται να προσθέσει χαρακτηριστικά στην "core" έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 9 μετά από εκτεταμμένες δοκιμές. Παλαιότερα, η εταιρεία δοκίμασε να αναπτύξει μία έκδοση του iOS και αργότερα να αφαιρέσει χαρακτηριστικά για να το κάνει να λειτουργήσει σε παλαιότερο hardware.

 

Η νέα επίσης έκδοση του λειτουργικού συστήματος έρχεται βελτιωμένο στον τομέα της ασφάλειας, και διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία "Rootless", που θα προσφέρει iCloud file encryption στα Apple apps. Θα αποτρέπει το malware επίσης, θα φροντίζει για την ασφάλεια ευαίσθητων δεδομένων και θα κάνει το jailbreaking ακόμα πιο δύσκολο.

 

Link.png Site: GSMArena