Η Apple σκοπεύει να βελτιώσει τις υπηρεσίες cloud της, με το να φέρει τις ομάδες που εργάζονται πάνω σε projects όπως η Siri, οι Maps και το iCloud κοντά μεταξύ τους, και κάτω από την ίδια στέγη.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η Apple έχει στόχο να ενοποιήσει τις ξεχωριστές αυτή την περίοδο ομάδες υπηρεσιών Internet που διατηρεί, με στόχο να ανταγωνιστεί καλύτερα την Google της Alphabet και την Amazon στην αγορά του cloud. Ο Eddy Cue είναι υπεύθυνος για τις ομάδες υπηρεσιών cloud της Apple συμπεριλαμβανομένων των ομάδων για την Siri, τους Maps, το iCloud, το Apple Pay, το Apple News καθώς και τμημάτων των iTunes και Apple Music.

 

Όλες οι παραπάνω ομάδες αναμένεται να βρεθούν μαζί στο campus Infinite Loop στο Cupertino, στην California. Τώρα, οι περισσότερες υπηρεσίες της Apple αναπτύσσονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη, και οι ομάδες που βρίσκονται πίσω από αυτές βρίσκονται σε ενοικιαζόμενα γραφεία διάσπαρτα στο Cupertino και στο Sunnyvale στην California. Η σημερινή δομή, συνεισφέρει στην ύπαρξη bugs στο λογισμικό και σε αργή ανάπτυξη του λογισμικού σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Φέρνοντας τις ομάδες σε ένα dedicated campus, θα βελτιώσει την απόδοση τους, και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των υπηρεσιών ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν καλύτερα τις υπηρεσίες των Google και Amazon.

 

Όμως αυτή η διαδικασία ενοποίησης, έχει στόχο ένα ακόμη σημαντικό εγχείρημα της Apple. Η αμερικάνικη εταιρεία βρίσκεται σε φάση μεταφοράς της υποδομής πίσω από τις υπηρεσίες της σε μία δική της πλατφόρμα που έχει την κωδική ονομασία Pie. Η διαδικασία της μετακίνησης συγκεκριμένων στοιχείων της Siri, του iTunes και του Apple News στην πλατφόρμα Pie έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες. Ένα ακόμη εγχείρημα, που αποτελεί μέρος αυτής της προσπάθειας είναι το Project McQueen, η κωδική ονομασία για το ανανεωμένο iCloud.

 

Link.png Site: Digital Trends