Ένα από τα μειονεκτήματα του Apple Watch, είναι ότι αν δεν βρίσκεται κοντά στο iPhone σας, δεν είναι και ιδιαίτερα χρήσιμο.

Εντάξει, προσφέρει δυνατότητες tracking της φυσικής σας κατάστασης, μέτρηση καρδιακών παλμών και ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσω WiFi αλλά δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά πράγματα παραπάνω (αν όπως αναφέραμε δεν υπάρχει κοντά ένα iPhone).

 

Σύμφωνα ωστόσο με μία αναφορά της Wall Street Journal, με την 2η έκδοση του Apple Watch, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται κοντά το iPhone τους.

 

Η Apple αναμένεται να ενσωματώσει στο Apple Watch, το οποίο δεν αναμένεται να αλλάξει και πολύ εμφανισιακά, δυνατότητες σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (συμβατότητα με 3G ή και 4G LTE δίκτυα) και αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να έχουν το κινητό τους μαζί, για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις, κλήσεις κ.ά.

 

Το πιθανότερο είναι να απαιτείται το iPhone για κάποιες περιπτώσεις (π.χ για την εγκατάσταση εφαρμογών και αναβαθμίσεων) ωστόσο όχι τόσο συχνά όσο στο παρελθόν.

 

Η Apple πρόσφατα ζήτησε από τους developers, να δημιουργούν native εφαρμογές για το Apple Watch, παρά επεκτάσεις των iPhone apps. Αν και κάτι τέτοιο κατά μέρος είναι απαραίτητο για την βελτίωση της εμπειρίας χρήσης, επίσης ανοίγει τον δρόμο ώστε στο μέλλον κάθε εφαρμογή να μπορεί να τρέξει ανεξάρτητα.

 

Link.png Site: Engadget