Τα καταστήματα της Apple θα μπορούν να επιδιορθώσουν περισσότερες συσκευές εκτός από iPhones.

Τα ανεξάρτητα καταστήματα επισκευής της Apple θα μπορούν πλέον να επιδιορθώνουν περισσότερες συσκευές πέρα από iPhones, χρησιμοποιώντας εξουσιοδοτημένα ανταλλακτικά. Η Apple ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το ανεξάρτητο πρόγραμμα επισκευής της για να καλύψει και τα Macs, πράγμα που σημαίνει ότι το προσωπικό θα εκπαιδευτεί στις συγκεκριμένες επιδιορθώσεις ενώ τα καταστήματα θα λάβουν επίσημα ανταλλακτικά για την επισκευή των Mac. Βέβαι για την ώρα, δεν είναι σαφές τι είδους επισκευές θα μπορούν να κάνουν τα καταστήματα ή ποια ανταλλακτικά θα μπορούν να αγοράσουν.

Ο Jeff Williams, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε στο Reuters:

Όταν μια συσκευή χρειάζεται επισκευή, θέλουμε οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε μια ασφαλή και αξιόπιστη λύση, αυτή η τελευταία επέκταση ενώνει τις χιλιάδες θέσεις επισκευής που έχουμε προσθέσει κατά το προηγούμενο έτος. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε αυτήν την βολική και αξιόπιστη εμπειρία επισκευής στους χρήστες Mac.

Η Apple ξεκίνησε το ανεξάρτητο πρόγραμμα επισκευής τον περασμένο Αύγουστο, με το οποίο προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση μαζί με την επιλογή αγοράς αυθεντικών ανταλλακτικών. Πριν από αυτό το πρόγραμμα, τα καταστήματα έπρεπε να γίνουν «Εξουσιοδοτημένοι Πάροχοι Υπηρεσιών» (Authorized Service Providers) για να αγοράσουν ανταλλακτικά. Πρόσφατα επέκτεινε το πρόγραμμα σε 32 χώρες στην Ευρώπη καθώς και στον Καναδά. Όπως αναφέρει η Apple, 140 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 700 τοποθεσίες έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα.

Αναφέρει επίσης, ότι συνεχίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα Εξουσιοδοτημένων Παρόχων Υπηρεσιών. Σύμφωνα με την Apple, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 5.000 πάροχοι παγκοσμίως, ενώ πέρυσι τριπλασίασε τον αριθμό των διαθέσιμων τοποθεσιών στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια.

Όλα αυτά είναι μία σημαντική αλλαγή για την Apple δεδομένου ότι αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει νομικές επιθέσεις ούτως ώστε να εξασφαλίσουν το δικαίωμα επισκευής, ανεξάρτητα τα ανταλλακτικά ή τη διαδικασία που απαιτείται. Αν και η εταιρία διπλασίασε τις επιλογές επισκευής των προϊόντων της, εξακολουθεί να διατηρεί ορισμένες επισκευές είτε σε δικά της κατάστηματα είτε σε εξουσιοδοτημένους παρόχους.

  • Like 2