Το ενδιαφέρον της Apple για το Mobile gaming θεωρείται δεδομένο ειδικά μετά από ότι έχει καταφέρει η εταιρεία με το να δημιουργήσει ένα αρκετά σταθερό οικοσύστημα παιχνιδιών στην πλατφόρμα του iOS.

Πολλά από τα καλύτερα mobile games της αγοράς, είτε προορίζονται αποκλειστικά για το iOS, ή τουλάχιστον καταφθάνουν για αυτό το λογισμικό πριν από το Android ή το Windows Phone.

 

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου της Apple, Worldwide Developers, η εταιρεία προσέθεσε υποστήριξη για MFi game controllers στο iOS SDK. Αυτό σημαίνει, ότι αντί να υποχρεώσει τους developers να σχεδιάζουν παιχνίδια μόνο για οθόνες αφής και να ελπίζουν ότι θα λειτουργήσουν με οποιοδήποτε gaming controller της αγοράς, οι iOS συσκευές πλέον θα μπορούν να προσθέσουν υποστήριξη hardware controller φτάνει να καλύπτει τα πρότυπα της Apple.

 

Να τονισθεί ότι τα πρότυπα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, αλλά η ιστοσελίδα Touch Arcade δημοσίευσε μια εικόνα που παρουσιάζει μια πιθανή υλοποίηση του ελεγκτή, αρχικά με την προσθήκη ενός απλού D-pad σε μια συσκευή iPhone και ενός άλλου concept με τέσσερα thumb κουμπιά αλλά και δύο shoulder.

 

Link.png Site: http://www.phonearena.com/news/Apple-aims-at-Nintendo-iOS-7-will-include-standardized-controller-support_id43985[/url]']phonearena.com