Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The New York Times, η συνεργασία και οι σχέσεις της Apple με παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, βρίσκονται υπό εξέταση τις τελευταίες ημέρες από της Ευρωπαϊκές αρχές.

Ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα παρόχων έδωσε στοιχεία της συνεργασίας τους με την Apple αν και δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες προς το παρόν. Η υπόθεση αφορά Γαλλικούς παρόχους, ενώ δεν είναι απίθανο να εμπλέκονται και άλλες χώρες.

 

Συγκεκριμένα η Apple ζητάει από τις εταιρείες να υπογράψουν συμβάσεις για προμήθεια μεγάλου αριθμού συσκευών, γεγονός που μπορεί να επιφέρει το γεγονός πολλές συσκευές να μείνουν απούλητες εάν δεν μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Επιπροσθέτως "μικροί" πάροχοι βρίσκονται υπό καθεστώς πίεσης να προμηθευτούν το iPhone, εξαιτίας και της μεγάλης ζήτησης που καταγράφει αυτό. Ως εκ τούτου η επιθετική εμπορική πολιτική εξαντλείται μόνο στην συγκεκριμένη συσκευή, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον ανταγωνισμό στην αγορά.

 

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού δήλωσε ότι αν και εξετάζεται το ζήτημα από τις Αρχές, εντούτοις δεν μπορούμε να μιλάμε για υπόθεση ακόμη. Εκπρόσωπος της Apple, από την μεριά του φέρεται να ανέφερε ότι η πρακτική της εταιρείας συνάδει απόλυτα με τους τοπικούς νόμους.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/3/22/4134252/nyt-apple-allegedly-squeezing-eu-operators-on-iphone-contracts[/url]']theverge.com