Ένα ακόμη βήμα για να μεταφέρει σχεδόν τα πάντα «in-house» φαίνεται πως έκανε η Apple με την πρόσληψη του επικεφαλής του τμήματος μπαταριών της Samsung, ο οποίος θα αναλάβει το δικό της τμήμα μπαταριών.

H Apple προσέλαβε τoν Soonho Ahn από την Samsung SDI, που ξεκίνησε να εργάζεται στην έδρα της εταιρείας στο Cupertino από τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στη Samsung SDI. Τα δύο τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Samsung SDI ως Senior Vice President στο τμήμα Next Generation Batteries and Materials Innovation. Ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών για μπαταρίες, που δεν προορίζονται μόνο για φορές συσκευές αλλά και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Την μεγάλη αλλαγή στο βιογραφικό του Soonho Ahn στο LinkedIn παρατήρησε πρώτο το Bloomberg.

Η Samsung SDI είναι η θυγατρική του γίγαντα της τεχνολογίας που κατασκευάζει μπαταρίες και στο παρελθόν έχει αποτελέσει προμηθευτή της Apple (για συσκευές IPad και MacBooks). Αν και η Apple άλλαξε προμηθευτή, είναι ξεκάθαρο από τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις της Αμερικάνικης εταιρείας ότι κάνει βήματα για να μειώσει σημαντικά την εξάρτηση της από άλλες εταιρείες και προμηθευτές για την κατασκευή ή την προμήθεια εξαρτημάτων και υποσυστημάτων για τις συσκευές της. Στα μέσα του 2018 για παράδειγμα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στους δικούς της επεξεργαστές για τους υπολογιστές Mac για να αντικαταστήσει εκείνους της Intel και να σταματήσει να εξαρτάται από εκείνη. Μάλιστα έχει ζητήσει τη βοήθεια πρώην στελεχών της Intel για την σχεδίαση του in-house επεξεργαστή της.

Engadget

  • Like 1