Το «μυστικό» τμήμα αυτό-οδηγούμενων οχημάτων της Apple που έχει τη κωδική ονομασία «Project Titan» αναδιαρθρώθηκε τελευταία υπό τις οδηγίες του νέου επικεφαλής, Doug Field που προέρχεται από την Tesla.

Δυστυχώς η αναδιάρθρωση του τμήματος είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση άνω των 200 εργαζομένων αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του CNBC. Ένας εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωση την είδηση για τις απολύσεις στο τηλεοπτικό δίκτυο και έκανε γνωστό ότι ορισμένοι υπάλληλοι που εργάζονταν στο «Project Titan» έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα τμήματα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Apple έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουμε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτόνομα συστήματα και άλλες συναφείς τεχνολογίες της Apple. Καθώς το τμήμα έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του σε διάφορους βασικούς τομείς για το 2019, ορισμένες ομάδες μετακινήθηκαν σε άλλα τμήματα της εταιρείας, για να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια σε τομείς όπως η μηχανική εκμάθηση και σε άλλες πρωτοβουλίες κατά μήκος της Apple.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία με τα αυτόνομα συστήματα, και πως Apple έχει μοναδικές δυνατότητες για να συμβάλει στην ανάπτυξη τους, στο πλέον φιλόδοξο εγχείρημα μηχανικής εκμάθησης που έχει υπάρξει».

Η Apple τον Αύγουστο του 2018 προσέλαβε τον πρώην Senior Engineering Vice President της Tesla, Doug Field για να διευθύνει το Project Titan και υπό την ηγεσία του η εταιρεία έχει προγραμματίσει να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο εγχείρημα. Το Project Titan έχει ήδη αλλάξει πορεία από το 2016, με την Apple να απομακρύνεται από την ιδέα να αναπτύξει το δικό της όχημα, αλλά να επιμένει στην ιδέα να αναπτύξει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης που θα μπορεί να ενσωματωθεί στα ήδη υπάρχοντα οχήματα. Αν και ο εκπρόσωπος της Apple δεν διευκρίνισε στο CNBC σε ποιους "βασικούς τομείς" θα επικεντρωθεί το τμήμα Project Titan για το 2019, είναι φανερό και από τις απολύσεις, ότι η Apple θα δώσει ακόμα λιγότερο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα.   

Engadget

  • Like 1