Μετά τις πολλαπλές καταγγελίες του Facebook έναντι της Apple, η γνωστή εταιρεία απορρίπτει όλα όσα ειπώθηκαν ως αβάσιμα

Σε μια επιθετική δήλωση προχώρησε η Apple, ακολουθώντας έντονες καταγγελίες του Facebook απέναντί της, σχετικά με τα δεδομένα των χρηστών της και τη διαχείρισή τους :
"Πιστεύουμε πως αυτό είναι ένα απλό ζήτημα στο να υποστηρίξουμε τους χρήστες μας. Οι χρήστες μας πρέπει να γνωρίζουν πότε συλλέγονται και κοινοποιούνται τα δεδομένα τους σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους - και θα πρέπει να έχουν την επιλογή να το επιτρέψουν εάν το επιθυμούν".

Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με το παραπάνω. Αλλά το πιο ενδιαφέρον στη δήλωση της Apple αποκαλύπτει την πραγματική υποκρισία για το παράπονο του Facebook : η Apple δεν εμποδίζει το Facebook να παρακολουθεί τους χρήστες, απλά εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο στο iOS 14 που δίνει την επιλογή στους χρήστες αν επιθυμούν να επεξεργάζεται τα δεδομένα τους το Facebook.

"Η Διαφάνεια Παρακολούθησης Εφαρμογών (App Tracking Transparency) στο iOS 14 δεν απαιτεί από το Facebook να αλλάξει την προσέγγισή του για την καταγραφή χρηστών και τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων, απλώς απαιτεί να εισάγεται μια επιλογή από τους χρήστες", εξηγεί η Apple.

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που δεν συμφωνούν με τις τακτικές και πολιτικές της Apple, αλλά σε αυτήν την περίπτωση η στάση της Apple φαίνεται να είναι πιο σωστή απέναντι στον τελικό πελάτη. Η παροχή στους χρήστες της να έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων είναι προς όφελός τους.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε ερωτήματα προχώρησε το Facebook μετά τη δήλωση της Apple, δημοσιεύοντας διαφημίσεις εξηγώντας ότι οι αποφάσεις της Apple που αποτρέπουν την προβολή διαφημίσεων βάση των δεδομένων που συλλέγει, "θα αλλάξουν το internet όπως το ξέρουμε - προς το χειρότερο".

  • Like 5
  • Thanks 1