Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg  σχετικά με τις φιλοδοξίες της Apple στον τομέα της υγείας, η πρώτη εκδοχή της "πρωτοποριακής" τεχνολογίας αισθητήρα μέτρησης αρτηριακής πίεσης της εταιρείας θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και θα περιλαμβάνει ανίχνευση υπέρτασης.

Το σύστημα σύμφωνα με το δημοσίευμα σχεδιάστηκε για να ειδοποιεί τον χρήστη αν η αρτηριακή του πίεση ακολουθεί ανοδική πορεία και να προσφέρει ημερολόγιο καταγραφής των συνθηκών κατά την εμφάνιση υπέρτασης. Για αποφυγή εσφαλμένων διαγνώσεων, θα παραπέμπει τον χρήστη να συμβουλευτεί γιατρό ή να μετρήσει την πίεση με συμβατικό πιεσόμετρο. Παρόμοιες προτάσεις προσφέρουν τα τελευταία χρόνια και άλλοι κατασκευαστές στις δικές τους προτάσεις έξυπνων ρολογιών.

Μελλοντική έκδοση υπό ανάπτυξη θα παρέχει ακριβείς μετρήσεις και διάγνωση σχετικών καταστάσεων, ωστόσο αυτές οι βελτιώσεις "απέχουν ακόμη από τη δημόσια κυκλοφορία", σύμφωνα με τον Gurman. Επίσης το 2024 αναμένεται στο Apple Watch ανίχνευση άπνοιας ύπνου, χρησιμοποιώντας μοτίβα ύπνου και αναπνοής και αντίστοιχα στην περίπτωση που εντοπιστεί σχετικό πρόβλημα, το smartwatch της Apple θα προτείνει τους χρήστες να επισκεφθούν γιατρό. 

Όπως έχει αναφερθεί, η Apple αναπτύσσει και μη επεμβατική παρακολούθηση σακχάρου, χρησιμοποιώντας λέιζερ για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο σώμα. Αρχικά το σύστημα θα προειδοποιεί για προδιαβήτη αντί να δίνει ακριβείς μετρήσεις σακχάρου. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή δεν αναμένεται τουλάχιστον για μερικά χρόνια.

Εκτός από το Apple Watch, τα AirPods μέσα στο 2024 θα μπορούν να λειτουργούν ως ακουστικό βαρηκοΐας. Η Apple εξετάζει επίσης τρόπους για να μετατρέψει το Apple Vision Pro headset σε συσκευή υγείας, με λειτουργίες όπως μείωση άγχους και για “βελτιωμένο διαλογισμό”. Μελετάται ακόμη η σάρωση των ματιών για δεδομένα γνωστικής υγείας.
 

  • Like 5