Τελικά η Apple βρήκε λύση, με το Εφετείο των ΗΠΑ να αναστέλει προσωρινά την απαγόρευση εισαγωγής του Apple Watch.

Με βάση την απόφαση, η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει τις πωλήσεις του Apple Watch Series 9 και του Apple Watch Ultra 2 στο ηλεκτρονικό της κατάστημα αλλά και σε  επιλεγμένα Apple Stores στις ΗΠΑ. Η Apple είχε υποβάλει επείγουσα αίτηση την Τρίτη για αναστολή της απαγόρευσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έφεσης. Το δικαστήριο χορήγησε προσωρινή αναστολή ενώ εξετάζει αν θα επιτρέψει την αναστολή για ολόκληρη τη διάρκεια της έφεσης. Αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει για την ώρα να πωλεί μοντέλα Apple Watch εξοπλισμένα με τεχνολογία αισθητήρα μέτρησης οξυγόνου αίματος.

Η Διεθνής Εμπορική Επιτροπή έχει προθεσμία έως τις 10 Ιανουαρίου για να απαντήσει στο αίτημα αναστολής της Apple, ενώ άλλα μέρη έχουν ως τις 15 Ιανουαρίου για να υποβάλουν έγγραφα υπέρ ή κατά της απαγόρευσης. Η Apple μπορεί να συνεχίσει να πωλεί τα συγκεκριμένα μοντέλα του Apple Watch μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου για την αίτηση αναστολής, η οποία θα ληφθεί κάποια στιγμή μετά τις 15 Ιανουαρίου.  

Εάν υπάρξει απόφαση η οποία θα τάσσεται με το μέρος της Apple, η απαγόρευση εισαγωγής στο Apple Watch Series 9 και Ultra 2 θα ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας έφεσης. Αν το δικαστήριο αποφασίσει κατά της Apple, η απαγόρευση θα ενεργοποιηθεί και πάλι. Η διαδικασία έφεσης θα μπορούσε πάντως να διαρκέσει αρκετούς μήνες, δίνοντας δυνητικά στην Apple σημαντική ανάσα καθώς αντιμάχεται την απόφαση της Διεθνούς Εμπορικής Επιτροπής (ΔΕΕ). 

Τον Οκτώβριο, η ΔΕΕ έκρινε ότι η Apple παραβίασε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Masimo σχετικά με τεχνολογία αισθητήρα οξυγόνου αίματος, οδηγώντας σε απαγόρευση εισαγωγής στις ΗΠΑ που τέθηκε σε ισχύ στις 26 Δεκεμβρίου. Προβλέποντας την απαγόρευση, η Apple σταμάτησε τις online πωλήσεις στις 21 Δεκεμβρίου και στα καταστήματά της μετά τις 24 Δεκεμβρίου.  

Η κυβέρνηση Biden είχε την ευκαιρία να ασκήσει βέτο στην απαγόρευση εισαγωγής αλλά επέλεξε να μην το κάνει, καθιστώντας την απαγόρευση επίσημη. Για να επιλύσει τα νομικά ζητήματα γύρω από το Apple Watch, η Apple θα πρέπει είτε να κερδίσει στην έφεσή της κατά της Masimo, είτε να καταλήξει σε διακανονισμό με την Masimo. Ένα άλλο απίθανο σενάριο είναι να απενεργοποιήσει από τη σειρά Apple Watch την αμφισβητούμενη τεχνολογία του αισθητήρα οξυγόνου αίματος.  

Η απαγόρευση εισαγωγής επηρέασε μόνο τα μοντέλα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 που πωλούνταν στα καταστήματα και το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις σε άλλες χώρες δεν επηρεάστηκαν ενώ και τα δύο μοντέλα του έξυπνου ρολογιού της Apple παρέμειναν διαθέσιμα σε αλυσίδες στις ΗΠΑ όπως Target, Walmart και Best Buy.

  • Like 1