Αντιμέτωπη με πιθανή νομοθεσία που θα απαιτούσε από τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων να προσφέρουν κερκόπορτες στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η Apple δηλώνει ότι θα προτιμούσε να αφαιρέσει εντελώς εφαρμογές όπως το iMessage και το FaceTime από τη βρετανική αγορά.

Το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέταση. Η Apple, το WhatsApp, το Signal και άλλες υπηρεσίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει τη δυνατότητα να σαρώνει τα κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο μηνύματα, για υλικό παιδικής κακοποίησης και άλλο παράνομο περιεχόμενο. Υπο ότι ο Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο υφιστάμενος νόμος το επιτρέπει αυτό, αλλά είναι τεχνικά ξεπερασμένος από τις διατάξεις ασφαλείας της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η Apple υπέβαλε τα παράπονά της για το σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο σε εννιασέλιδο υπόμνημα. Σ’ αυτό αντιτίθεται σθεναρά σε απαιτήσεις όπως οι κερκόπορτες για την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (edge to edge), στην αναφορά αλλαγών στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των προϊόντων πριν από την κυκλοφορία τους και στον εξαναγκασμό σε απενεργοποίηση των χαρακτηριστικών ασφαλείας πριν από τη διεξαγωγή διαδικασίας προσφυγής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε αλλαγές για μια χώρα που θα αποδυναμώσουν την ασφάλεια για όλους τους χρήστες της, απειλώντας αντ' αυτού να απενεργοποιήσει το iMessage και το FaceTime για τους χρήστες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο προτεινόμενος νόμος βρίσκεται επί του παρόντος σε περίοδο διαβούλευσης που θα διαρκέσει 8 εβδομάδες. Προφανώς, η Apple και άλλοι ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει το νομοσχέδιο ως απάντηση στην κριτική.

Η Apple απέσυρε προηγουμένως τα σχέδιά της για τη δική της λειτουργία σάρωσης CSAM για το iCloud Photos, μετά από αντιδράσεις από χρήστες και ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η λύση της Apple είχε περισσότερο στο επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη από τη λύση που προτείνει τώρα η βρετανική κυβέρνηση.

  • Like 16
  • Thanks 3
  • Confused 1