Σύμφωνα με διαρροή από το γραφείο πατεντών, η Apple πειραματίζεται με την κατασκευή ενός stylus, ή αλλιώς smartpen, το οποίο θα μπορεί να γράφει σε οποιαδήποτε επιφάνεια ενώ ταυτόχρονα θα προβάλει τα χειρόγραφα στην οθόνη ενός smartphone ή tablet.

Επιπλέον, το ασύρματο stylus θα έχει δυνατότητα αλλαγής της μύτης του ώστε να μπορεί ο χρήστης να γράψει με μελάνι ή και με άλλα υλικά ενώ θα υπάρχει και μια άλλη έκδοση τού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις οθόνες των iPad με τον ίδιο τρόπο όπως ένα κανονικό στυλό. Η συσκευή θα ενεργοποιείται όταν απομακρυνθεί από τη βάση της, όταν αγγίξει ένα κομμάτι χαρτί ή όταν το επιλέξει ο χρήστης.

 

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της πατέντας της Apple, έχει ήδη το Livescribe 3 smartpen, το οποίο είναι πολύ πιο πολύπλοκο καθώς χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων στη μύτη για να καταγράψει το χειρόγραφο κείμενο και απαιτεί τη χρήση ειδικού χαρτιού και μεγάλης ποσότητας ενέργειας. Η πατέντα της Apple έχει καταχωρηθεί από το 2010 και αφορά hardware που έχει ήδη διαθέσιμα στην αγορά η εταιρεία, τα iPhone και iPad.

 

Apple-receives-a-patent-for-a-stylus-or-smart-pen%20(1).jpg

Πάντως αν η Apple συνοδεύσει τελικώς τις συσκευές της με stylus, τότε θα σπάσει την παράδοση που θέλει τον Steve Jobs να ήταν αντίθετος με τη χρήση του στις συσκευές του αφού όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει για ανταγωνιστικές συσκευές, «αν έχει stylus, τότε ξέρεις ότι τα κάναν σαλάτα». Άλλωστε είναι γνωστό πως για χάρη του ανταγωνισμού, η Apple έχει πάει ενάντια στην επιθυμία του συν-ιδρυτή της, όπως με την πρόσφατη κυκλοφορία του iPhone 6 Plus με τη μεγαλύτερη οθόνη που έχει καταγραφεί στην ιστορία του iPhone. Η Samsung έχει ήδη κυκλοφορήσει το S Pen για τη σειρά των Galaxy Note smartphone ενώ και η LG βρίσκεται σε συζητήσεις για ανάλογο αξεσουάρ για το LG G4.

 

Link.png Site: PhoneArena