Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια δικαστικής διαμάχης, η Apple απέσυρε τη μήνυσή της κατά του Gerard Williams III, του πρώην στελέχους του τμήματος chip που η εταιρεία κατηγόρησε για υφαρπαγή υπαλλήλων. 

Ο Williams εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για την Apple, ηγούμενος της ανάπτυξης ορισμένων από τα πιο σημαντικά chip της, συμπεριλαμβανομένου του A7, του πρώτου επεξεργαστή 64-bit για κινητές συσκευές.

Το 2019, ο Williams έφυγε από την Apple για να συνιδρύσει τη Nuvia, μια εταιρεία σχεδιασμού chip που το 2021 εξαγοράστηκε από την Qualcomm. Όταν η Apple μήνυσε για πρώτη φορά τον Williams, τον κατηγόρησε ότι ξεκίνησε "κρυφά" τη Nuvia και ότι στρατολόγησε ταλέντα για την startup του, ενώ ήταν ακόμη υπάλληλος της Apple. Ο Williams αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Apple και κατηγόρησε την εταιρεία ότι έχει πρόσβαση στα μηνύματά του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Apple υπέβαλε αίτημα για την απόρριψη της αγωγής κατά του Williams νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Στο έγγραφο δεν αναφέρεται ο λόγος για την απόσυρση της Apple από την υπόθεση, ωστόσο, αναφέρει ότι η εταιρεία το έκανε "με επιφύλαξη", πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταθέσει ξανά την ίδια αγωγή εναντίον του Williams. Υποδηλώνει επίσης ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διακανονισμό χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Apple και του πρώην στελέχους της, με τη Qualcomm να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μέσα στο έτος τα πρώτα SoC για mobile συσκευές που θα στηρίζονται σε τεχνολογίες της Nuvia.

  • Like 1