Η ερώτηση τώρα είναι, πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η Apple το startup.

Η Apple προχώρησε στην πιο ενδιαφέρουσα ενδεχομένως εξαγορά το τελευταίο διάστημα, της εταιρείας εικονικής πραγματικότητας NextVR.

Η NextVR είναι γνωστή –τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες- για την συνεργασία της με το NBA, για την παραγωγή και την μετάδοση αγώνων μπάσκετ με τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα των αγώνων (highlights) σε εικονική πραγματικότητα. Όπως συνηθίζει, η Apple δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την συμφωνία, ωστόσο σύμφωνα με μία αναφορά από την ιστοσελίδα 9to5Mac,  ενδέχεται το κόστος της εξαγοράς να έφτασε τα $100 εκατομμύρια.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να κάνει η Apple με την NextVR και τους εμπειρογνώμονες και ειδικούς σε θέματα εικονικής –και επαυξημένης- πραγματικότητας που θα εισχωρήσουν στις τάξεις της (η Apple έχει ζητήσει από τους μηχανικούς της NextVR να εγκατασταθούν στο Cupertino).

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Apple να εργάζεται σε ένα headset εικονικής πραγματικότητας, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για την ύπαρξη τέτοιας συσκευής. Στην πραγματικότητα, πέρα από το framework ARKit, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι developers για να δημιουργήσουν «εμπειρίες» επαυξημένης πραγματικότητας στο iOS, η εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος για τα σχέδια της –αν υπάρχουν- στους τομείς της επαυξημένης ή εικονικής πραγματικότητας.

Η Apple όπως συνηθίζει, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά σε σχετική ερώτηση του CNBC, και το μόνο σίγουρο είναι ότι η «NextVR αλλάζει κατεύθυνση» όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της NextVR, η οποία ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και τους φίλους της σε όλο τον κόσμο για τον ρόλο που έπαιξαν στο να δημιουργήσει μία καταπληκτική πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για σπορ, μουσική και ψυχαγωγία.