Η Apple κατέγραψε τα περισσότερα κέρδη από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον κόσμο σύμφωνα με την λίστα Fortune 500. Με ετήσια κέρδη $57,5 δισεκατομμυρίων, η αμέσως επόμενη επιχείρηση με την μεγαλύτερη κερδοφορία είχε ετήσια κέρδη περίπου $8 δισεκατομμύρια λιγότερα.

Κοιτάζοντας την εικόνα στον τεχνολογικό τοπίο, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Apple, Microsoft, κατέγραψε κέρδη $44,2 δισεκατομμυρίων και βρέθηκε στην 5η θέση της κατάταξης. Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, κατέγραψε κέρδη $40,3 δισεκατομμυρίων καταλαμβάνοντας την 7η θέση στη λίστα Fortune 500 με το Facebook να καταλαμβάνει την 10η θέση με ετήσια κέρδη περίπου $29,1 δισεκατομμυρίων.

Η Samsung Electronics βρέθηκε στην 15η θέση της λίστας Fortune 500 με ετήσια κέρδη που άγγιξαν τα $22,1 δισεκατομμύρια ενώ η Amazon βρέθηκε μία θέση παρακάτω με ετήσια κέρδη $21,3 δισεκατομμυρίων. Λάβετε υπόψη σας ότι δεν πρόκειται για νούμερα που προκύπτουν από κάποιον λόγο, όπως κέρδη/ έσοδα ή κέρδη ανά μετοχή αλλά είναι τα πραγματικά κέρδη που ανακοινώνουν οι εταιρείες στο τέλος του οικονομικού έτους τους, το οποίο έληξε στις 31 Μαρτίου του 2021 ή νωρίτερα.

Στη λίστα/ κατάταξη Fortune Global 500 βρίσκονται και οι εταιρείες με βάση τα ετήσια έσοδα τους. Με βάση τα έσοδα, η Apple βρίσκεται στην 6η θέση με $260 δισεκατομμύρια ενώ η αλυσίδα Walmart βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης με έσοδα $524 δισεκατομμυρίων. Όσον αφορά στους τεχνολογικούς κολοσσούς, η Samsung Electronics βρίσκεται στην 15η θέση με βάση τα ετήσια έσοδα, η Alphabet στην 21η θέση και η Microsoft στην 33η θέση. Το Facebook βρίσκεται στην 86η θέση με βάση τα ετήσια έσοδα.

Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Apple είναι η πλέον κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο αντικατοπτρίζεται και από την χρηματιστηριακή της αξία που εκτιμάται στα $2,4 τρισεκατομμύρια. Στην 2η θέση βρίσκεται η Microsoft, η αξία της οποίας αποτιμάται στα $2,15 τρισεκατομμύρια ενώ οι Google, Amazon και Facebook αποτιμώνται στα $1,8 τρισεκατομμύρια, $1,7 τρισεκατομμύρια και $975 δισεκατομμύρια αντίστοιχα.

  • Like 2