Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Apple θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του foldable iPhone μέχρι το 2025, ωστόσο ξεκίνησε να διερευνά την ιδέα να αναπτύξει έναν all-screen foldable φορητό υπολογιστή MacBook. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο αναλυτής Ross Young της Display Supply Chain Consultants (DSCC).

Σε μία νέα αναφορά της DSCC σχετικά με τις επερχόμενες αναδιπλούμενες, πτυσσόμενες ή τυλιγόμενες συσκευές, ο Ross Young εξήγησε ότι η κυκλοφορία του φημολογούμενου αναδιπλούμενου ή πτυσσόμενου (foldable) iPhone της Apple πρόκειται να καθυστερήσει μέχρι το 2025. Παλαιότερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για λανσάρισμα της συσκευής το 2023 ή το 2024. Τα νέα για την καθυστέρηση ή την αναβολή προέκυψαν μετά από συζητήσεις με πηγές που προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα, κάτι που δείχνει ότι η Apple δεν βιάζεται να εισέλθει στην αγορά των foldable συσκευών.

Παρά την καθυστέρηση στις φιλοδοξίες της εταιρείας να κυκλοφορήσει ένα foldable iPhone, η Apple σύμφωνα με πληροφορίες διερευνά το ενδεχόμενο να προσφέρει all-screen foldable μοντέλα MacBook. Η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη περίοδο σε συζητήσεις με προμηθευτές για την παροχή μίας foldable οθόνης με διαγώνιο κοντά στις 20 ίντσες.

Σύμφωνα με τον Ross Young, η Apple επιθυμεί να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία καθώς η συγκεκριμένη συσκευή θα μπορεί να εξυπηρετήσει τον χρήστη με δύο τρόπους: όταν είναι «folded» (π.χ. κοντά στις 90°) θα εξυπηρετεί ως φορητός υπολογιστής (notebook) καθώς το ένα από τα δύο μισά της οθόνης θα εξυπηρετεί ως εικονικό πληκτρολόγιο ενώ όταν είναι «unfolded» και σε πλήρη έκταση θα μπορεί να εξυπηρετεί ως οθόνη (στην οποίο μπορεί να προσαρμοστεί πληκτρολόγιο ή ποντίκι) ή ενδεχομένως και ως ένα μεγάλο tablet. Με αυτό το μέγεθος διαγωνίου, σύμφωνα με τον Ross Young, η Apple ενδέχεται να εξετάζει αναλύσεις 4K ή υψηλότερες.

Να αναφέρουμε ότι ο Ross Young στο παρελθόν έχει «πέσει μέσα» σε αρκετές εκτιμήσεις ή προβλέψεις του, όπως ήταν η οθόνη ProMotion του iPhone 13 Pro, το μέγεθος των bezels και η διαγώνιος της οθόνης του 6ης γενιάς iPad mini, οι οθόνες mini-LED με ProMotion 14” και 16” των MacBook Pro κ.ά.  Πρόσφατα ωστόσο, ο Ross Young ήταν εκείνος που ξεκίνησε τις φήμες για αντικατάσταση του notch στο iPhone 14 Pro από έναν pill-shaped/ hole-punch σχεδιασμό για την κάμερα TrueDepth.

  • Like 2