Η Apple κατηγορεί μία startup για κλοπή εμπορικών μυστικών της. Σε καταγγελία που υπέβαλλε την Παρασκευή που μας πέρασε, ο τεχνολογικός γίγαντας ισχυρίζεται ότι η Rivos, μια startup με έδρα το Mountain View της Καλιφόρνια προχώρησε πρόσφατα σε μία «συντονισμένη εκστρατεία» για να δελεάσει και να προσαρτήσει υπαλλήλους από το τμήμα σχεδιασμού ημιαγωγών (chips) της Apple.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Apple ισχυρίζεται στην αγωγή που υπέβαλλε ότι τουλάχιστον δύο πρώην υπάλληλοι πήραν μαζί τους στη Rivos gigabytes εμπιστευτικών πληροφοριών. Μεταξύ των δεδομένων που φέρεται να έκλεψαν οι πρώην υπάλληλοι ήταν παρουσιάσεις στις οποίες περιγράφονταν λεπτομερώς σχέδια από ακυκλοφόρητους επεξεργαστές της εταιρείας σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η Apple έχει βάσιμες υποψίες ότι η Rivos έδωσε εντολές σε ορισμένους υπαλλήλους της Apple να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν εφαρμογές για κρυπτογραφημένες επικοινωνίες (π.χ. την εφαρμογή Signal) προτού στη συνέχεια επικοινωνήσουν μαζί τους» αναφέρει η εταιρεία στην καταγγελία της.

Αν προχωρήσει η υπόθεση, ενδέχεται να τραβήξει όλα τα φώτα της .δημοσιότητας πάνω της, όπως ακριβώς έγινε και το 2017 με την αγωγή της Waymo κατά της Uber για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, τελικώς η Uber συμφώνησε να καταβάλλει αποζημίωση $245 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το δικαστήριο καταδίκασε τον Anthony Levandowski (τον μηχανικό στο επίκεντρο της διαμάχης που δήλωσε τελικά ένοχος για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών της Google) σε 18 μήνες φυλάκιση προτού τελικά μεσολαβήσει ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump για να του απονείμει χάρη.

  • Like 1
  • Thanks 3