Καθώς πληθαίνουν οι φήμες για το headset επαυξημένης πραγματικότητας (AR, Augmented Reality) της Apple, η τελευταία σύμφωνα με αναφορές προσέλαβε την Διευθύντρια του τμήματος δημοσίων σχέσεων σε θέματα επαυξημένης πραγματικότητας της Meta (Facebook), Andrea Schubert.

Την σχετική είδηση αποκάλυψε πρώτος ο Mark Gurman στο newsletter Power On. «Η Meta, με την Oculus, αποτελεί τον ηγέτη στην αγορά των headsets, οπότε μία τέτοια πρόσληψη έχει λογική καθώς πλησιάζει το λανσάρισμα (της συσκευής) από την Apple» έγραψε στο newsletter o Mark Gurman.

Η Andrea Schubert, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας στα Reality Labs της Meta και επικεφαλής επικοινωνίας της Oculus από τον Μάρτιο του 2016. Παλαιότερα, ήταν διευθύντρια του πρακτορείου δημοσίων σχέσεων OutCast που είχε πελάτες τις Facebook και Oculus.

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πληθαίνουν οι φήμες για τη φορετή συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, με ορισμένες μάλιστα να είναι και αντικρουόμενες. Τελευταία, κυκλοφόρησε μία φήμη που θέλει το headset να βασίζει τη λειτουργία του σε κάποια άλλη συσκευή της Apple, όπως στο iPhone ή σε υπολογιστή Mac. Μία άλλη φήμη, την οποία μάλιστα δημοσίευσε η αξιόπιστη ιστοσελίδα The Information, θέλει το AR headset της Apple να αποτελεί μία ανεξάρτητη (stand-alone) συσκευή με δύο οθόνες 8K που θα μπορούσε να κοστίσει έως και $3.000 ενώ μία τρίτη, που αυτή τη φορά δημοσιεύτηκε από τον ίδιο τον Mark Gurman ήθελε τη συσκευή της Apple να μπορεί να παίξει «υψηλής ποιότητας παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας» (VR). Μάλιστα, ο Mark Gurman έγραψε ότι ενδεχομένως μία συσκευή AR να ακολουθούσε την ανακοίνωση του VR headset της εταιρείας, αλλά μετά από αρκετά χρόνια. 

Σε αυτό που συμφωνούν ωστόσο οι περισσότερες φήμες είναι ότι η Apple σκοπεύει να ανακοινώσει τη συσκευή επαυξημένης, εικονικής ή μικτής πραγματικότητας μέσα στο 2022 ή το αργότερο μέσα στο 2023. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, η Apple θα χρειαστεί να οργανώσει μία εντυπωσιακή εκστρατεία ενημέρωσης και διαφήμισης για να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με το τι είναι η συσκευή και πως θα λειτουργεί. Το γεγονός ότι η Apple μάλιστα μπήκε στην διαδικασία να προσλάβει την επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων/ επικοινωνίας της Meta, που αποτελεί τον σημερινό ηγέτη στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, φαίνεται να επιβεβαιώνει τα σχέδια της.

  • Like 1