Στα άρθρα στις ιστοσελίδες τους, οι Wall Street Journal και Bloomberg, επικαλούνται διάφορες ανώνυμες πηγές που ανέφεραν ότι ο Jony Ive ήταν απογοητευμένος από την έλλειψη ενδιαφέροντος του Tim Cook στον σχεδιασμό, και ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η ιδιαίτερα στενή σχέση που διατηρούσε με τον εμβληματικό πρώην CEO της Apple, Steve Jobs. Παράλληλα, ο Jony Ive πήγαινε στα γραφεία της Apple όλο και λιγότερο συχνά «εντείνοντας την πίεση στην κεντρική συνοχή της ανάπτυξης προϊόντων» γράφει η Wall Street Journal. Ο Jony Ive ξεκίνησε να εμφανίζεται όλο και λιγότερο συχνά στα γραφεία της Apple μετά το λανσάρισμα του Watch. Αντί για μία περιφερειακή συσκευή για το iPhone, ο Jony Ive έβλεπε το Watch ως ένα αξεσουάρ μόδας, και συγκρούστηκε με στελέχη της Apple για την τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά. Η συσκευή, με τιμή $349, σημείωσε πωλήσεις μόλις 10 εκατομμυρίων, δηλαδή το ένα τέταρτο από όσες είχαν εκτιμηθεί, ενώ χιλιάδες τεμάχια από την «χρυσή έκδοση» των $17 χιλιάδων έμειναν απούλητα σύμφωνα με την Wall Street Journal. Όπως πολλοί φίλοι της Apple, έτσι και ο Jony Ive, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογοητευτεί με την αλλαγή στην κουλτούρα της εταιρείας που απομακρύνθηκε από εκείνη που τοποθετούσε το ντιζάιν στο κέντρο – και είχε την δική του σφραγίδα και ασφαλώς του Steve Jobs. Δεν είχε λοιπόν μόνο απογοητευτεί από το γεγονός ότι ο Tim Cook «έδειχνε λίγο ενδιαφέρον στην διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων» αλλά και επειδή το Διοικητικό Συμβούλιο της Apple ήταν ολοένα και περισσότερο γεμάτο με διευθυντές που είχαν ελάχιστη εμπειρία στην επιχείρηση της».
Ο Jony Ive προήχθη σε Chief Design Officer λίγο μετά το λανσάρισμα του Watch, ωστόσο ερχόταν στο γραφείο του μερικές μέρες την εβδομάδα σύμφωνα με το Bloomberg. Πολύ συχνά, οι συναντήσεις με την ομάδα σχεδιασμού της Apple πραγματοποιούνταν στο San Francisco, στο σπίτι του ή ακόμα και σε ξενοδοχεία ή σε σπίτια υπαλλήλων και άλλους χώρους. «Η ομάδα επιθυμούσε να είναι κοντά του» αναφέρει μία πηγή κοντά στην ηγεσία της Apple εκείνη την εποχή. «Όταν ήταν κοντά, όλα έμοιαζαν λιγότερο απογοητευτικά».
Ο Jony Ive δημιούργησε πολυάριθμα εμβληματικά πρότζεκτ με την Apple, συχνά αποτελέσματα συζητήσεων και διαφωνιών με τον Steve Jobs. Μερικά από τα πλέον εμβληματικά προϊόντα ήταν το iPod, ο iMac, το iPhone, το iPad, το MacBook Air και πιο μετά το Apple Watch ή ακόμα και τα κεντρικά κτίρια της Apple στο Cupertino (Apple Park). Ωστόσο, κάποια από τα τελευταία προϊόντα δεν είχαν την επιτυχία των παλαιότερων, όπως το HomePod ή το iPhone X ενώ σχετικά πρόσφατα η Apple ακύρωσε και την κυκλοφορία του AirPower, του pad ασύρματης φόρτισης της εταιρείας, που ο Jony Ive είχε οραματιστεί ως βάση εναπόθεσης/ φόρτισης για όλες τις συσκευές της Apple. Δυστυχώς, σύμφωνα με την Wall Street Journal «στις δοκιμές διαπιστώθηκε ότι η συσκευή συμπεριφερόταν περισσότερο ως “θερμάστρα”». Τώρα, το νέο στούντιο σχεδιασμού που ίδρυσε με την ονομασία «LoveFrom» θα πληρώνεται με εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για να συνεχίσει να εργάζεται με την Apple σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ενδεχομένως και αυτό να είναι το καλύτερο για τον Jony Ive, αφού με την LoveFrom θα εργάζεται μόνο με πράγματα που τον ενδιαφέρουν για την Apple αποφεύγοντας να ασχοληθεί με την εσωτερική πολιτική στην εταιρεία που εργάστηκε για 27 χρόνια.
- 2
ΣΧΟΛΙΑ (60)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση