Ο Jony Ive, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της Apple, αποχωρεί από την εταιρεία έχοντας δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά προϊόντα τεχνολογίας.

Έχοντας παρουσία 27 ετών στην Apple, ο Ive αφήνει τον επίσημο ρόλο του προκειμένου να δημιουργήσει τη LoveForm, μια ανεξάρτητη εταιρεία σχεδιασμού,  κορυφαίος πελάτης της οποίας θα είναι και η Apple. Στην LoveForm θα συμμετέχει και ο Marc Newsom, ένας ακόμη κορυφαίος βιομηχανικός σχεδιαστής ο οποίος αποτελούσε μέχρι πρότινος κομμάτι της ομάδας σχεδιασμού του Ive και της Apple.

Ο Ive αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Apple, έχοντας ζήσει ακόμα και τα πέτρινα χρόνια της εταιρείας πριν την επιστροφή του Steve Jobs και τη δημιουργία μερικών θρυλικών συσκευών και όχι μόνο. Ο κόσμος τον γνώρισε κυρίως με την παρουσίαση του πρώτου iMac το 1998 που ξεχώριζε μεταξύ άλλων για τα χρώματά του αλλά και τη διαφάνεια του ενώ και τα Macs των τελευταίων ετών έχουν την σφραγίδα του. Φυσικά, το iPhone αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις κορυφαίες του δημιουργίες, έχοντας μάλιστα δεχθεί και την πρώτη δημόσια κλήση από τον Steve Jobs κατά την επίσημη παρουσίαση. Βρίσκεται ακόμα πίσω όχι μόνο από τα iPod, iPad. Apple Watch αλλά και από τα νέα εμβληματικά γραφεία της Apple σε σχήμα διαστημοπλοίου έχοντας βοηθήσει σημαντικά στο σχεδιασμό τους.

Το τελευταίο Mac Pro αποτελεί μια από τις τελευταίες του δημιουργίες όπου και σ'αυτή την παρουσίαση, δεν παρέλειψε να εξηγήσει μέσω βίντεο και με τη χαρακτηριστική αγγλική προφορά του, τα πλεονεκτήματα του υπολογιστή. Θεωρείται δεδομένο πάντως ότι ο Ive θα εξακολουθήσει να έχει άμεσο ρόλο στο σχεδιασμό των νέων προϊόντων της Apple αν και όχι από την πλευρά του υπαλλήλου της εταιρείας αλλά αυτή του εξωτερικού συνεργάτη. Για την ώρα πάντως η Apple δεν προγραμματίζει την άμεση αντικατάστασή του.

Apple