Ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στα εγκαίνια της έκθεσης MacWorld 2008, ο Steve Jobs ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πωλήσεις 4 εκατομμυρίων iPhone, ένας αριθμός εντυπωσιακός και μέχρι στιγμής μέσα στο στόχο των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων μέχρι το τέλος του 2008 που έθεσε ο ίδιος ένα χρόνο πρίν.

 

Παράλληλα ο συνιδρυτής της Apple παρουσίασε νέο λογισμικό για το iPhone και το iPod Touch στο οποίο προστίθονται 5 εφαρμογές "Stocks, Mail, Notes, Weather καθώς και οι χάρτες του Google Maps. Η Apple θα χρεώνει τους χρήστες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην αναβάθμιση αυτή με 20 δολλάρια κάτι που αποτελεί τουλάχιστον περίεργο σε αναβάθμιση λογισμικού συσκευής iPod !!!!

 

Σχετικά με το iTunes ο πρόεδρος της Apple ανακοίνωσε ότι έχουν πουληθεί έως τώρα 4 δισεκατομμύρια τραγούδια, 125 εκατομμύρια τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και 7 εκατομμύρια ταινίες χωρίς όμως "να είναι ικανοποιητικά τα νούμερα αυτά".

 

Η φημολογούμενη ενοικίαση ταινιών μέσα από το iTunes τελικά είναι γεγονός και όλα τα μεγάλα studio περιλαμβάνονται στη νέα αυτή υπηρεσία. Οι νέες κυκλοφορίες θα κοστίζουν 4 δολλάρια και θα διατίθονται 30 ημέρες μετά την κυκλοφορία τους σε DVD ενώ οι παλαιότεροι τίτλοι θα κοστίζουν 3 δολλάρια.

 

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου υπολογίζεται ότι η υπηρεσία αυτή που θα ονομάζεται iTunes Movie Rentals, θα διαθέτει 1000 ταινίες στη συλλογή της ενώ η αναπαραγωγή τους θα μπορεί να γίνει σε όλους τους υπολογιστές Mac, PC, τα iPod νέας γενιάς και το iPhone. Επιπλέον θα περιλαμβάνονται και ταινίες υψηλής ευκρίνειας στη τιμή των 5 δολλαρίων και με μια συλλογή 100 ταινιών για αρχή.

 

Στην Αμερική η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη από σήμερα ενώ στην Ευρώπη θα παρουσιαστεί μέσα στο 2008.

 

Link.png Site: apple.com

Video Video: MacWorld 2008 Keynote