O Ming-Chi Kuo, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους αναλυτές που καλύπτουν τις εξελίξεις γύρω από την Apple, ενώ αποτελεί την ίδια στιγμή μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών γύρω από τα επόμενα προϊόντα της εταιρείας.

Σύμφωνα όμως με την China Times, ο Kuo παραιτήθηκε από την εταιρεία ερευνών KGI Securities στην οποία εργάζονταν από το 2012, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, θα εστιάσει περισσότερο σε εξελίξεις γύρω από αναδυόμενες αγορές και αρκετά λιγότερο για τα μελλοντικά σχέδια της Apple. 

Οι πληροφορίες του Kuo στηρίζονταν κυρίως στους προμηθευτές της Apple στην Ταϊβάν και άλλες ασιατικές χώρες, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στον Kuo να προχωρά σε ακριβείς προβλέψεις για μελλοντικά προϊόντα της Apple αν και πολλές λεπτομέρειες ή ημερομηνίες κυκλοφορίας, δεν ήταν πολλές φορές ακριβής. Το Μάρτιο του 2016, δύο χρόνια περίπου πριν την παρουσίαση του iPhone X, είχε αναφέρει ότι η Apple εργάζονταν πάνω σε ένα νέο iPhone με οθόνη 5,8 ιντσών, το οποίο θα στηρίζονταν στην OLED τεχνολογία και θα διέθετε ακόμα γυάλινη πίσω επιφάνεια και μεταλλικό πλαίσιο. Την ίδια χρονιά είχε αναφέρει ότι η Apple θα αφαιρούσε τη θύρα ακουστικών από το iPhone 7 και iPhone 7 Plus, τα οποία θα διέθεταν στερεοφωνικά ηχεία και θα υποστήριζαν αδιαβροχοποίηση.

Άλλες παλαιότερες προβλέψεις του Kuo περιλαμβάνουν το iPad Pro 10,5 ιντσών, το Apple Watch Series 2 με GPS, το iPhone SE, το MacBook 12 ιντσών, το MacBook Pro με Touch bar και πολλές άλλες. Μόλις έγινε γνωστή η παραίτηση του Kuo, φούντωσαν τα σενάρια που συνδέουν την κίνηση αυτή με την πρόσφατη ανακοίνωση της Apple σε εργαζομένους της για τις σοβαρές κυρώσεις όσων διαρρέουν στα μέσα πληροφορίες γύρω από τα μελλοντικά της προϊόντα. Πάντως κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αποτελεί σύμπτωση αφού παρόμοιες κινήσεις σχεδιάζονται  αρκετούς μήνες πριν.

Macrumors