Η Apple κυκλοφορεί μια νέα ενημέρωση για το Shazam, την εφαρμογή της εταιρείας που βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν ποιο τραγούδι είναι αυτό που ακούνε τη δεδομένη στιγμή.

Εκτός από την αναγνώριση τραγουδιών με τη χρήση του μικροφώνου, το Shazam μπορεί πλέον να αναγνωρίζει τραγούδια στο YouTube, το Instagram και το TikTok. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν κοιτάτε ένα βίντεο και η περιγραφή δεν περιλαμβάνει καμία πληροφορία για το κομμάτι που παίζει στο παρασκήνιο.

Στην τελευταία ενημέρωση (v15.36), όπως εντόπισε πρώτο η ιστοσελίδα 9to5Mac, η Apple  περιέγραψε τη διαδικασία αναγνώρισης ενός τραγουδιού σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες εφαρμογές. Ο χρήστης θα πρέπει πρώτα να ανοίξει ο Shazam, να πατήσει το μεγάλο μπλε κουμπί και να επιστρέψει στο YouTube, το Instagram ή το TikTok για την αναπαραγωγή του κομματιού προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα.

Το Shazam είναι επίσης διαθέσιμο σε κινητά τηλέφωνα Android. Σε αυτή την πλατφόρμα, η εφαρμογή παρέχει μια παρόμοια λειτουργία όταν πρόκειται για την αναγνώριση τραγουδιών από άλλες εφαρμογές. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να δώσουν ρητά την άδεια στην εφαρμογή να “ακούει” τον ήχο που προέρχεται από άλλες εφαρμογές. Το 2019, η εφαρμογή που ανήκει από τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Apple, απέκτησε τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τραγούδια που ακούτε μέσω των ακουστικών σας.

Η Apple ολοκλήρωσε την εξαγορά του Shazam το 2017 έναντι 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγο αργότερα, πρόσθεσε μια επιλογή Shazam στο Κέντρο Ελέγχου (Control Center) του iOS, για άμεση πρόσβαση και εκκίνησης της διαδικασίας αναγνώρισης του τραγουδιού.

Τον Μάιο, το TikTok εγκαινίασε τη λειτουργία "Νέα μουσική". Το TikTok βοηθά τους χρήστες να αναζητούν νέα κομμάτια και καλλιτέχνες προωθώντας τις τελευταίες κυκλοφορίες τους.

  • Like 4
  • Thanks 1