Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε δύο σχέδια πτυσσόμενων (foldable) iPhone

Μπορεί να έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τη στιγμή που η Apple κυκλοφόρησε το Vision Pro, όμως δεν έχει αφήσει κατά μέρος την ανάπτυξη αναδιπλούμενων iPhone και iPad. Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ, η εταιρία αναπτύσσει "τουλάχιστον δύο" νέα σχέδια για κινητά iPhone, τα οποία διπλώνουν οριζόντια, κατά τρόπο παρόμοιο με τις συσκευές Galaxy Z Flip της Samsung.

Πάντως, είναι απίθανο να δούμε σύντομα κάποιο αναδιπλούμενο iPhone, καθώς οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η συσκευή δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια μαζικής παραγωγής του τεχνολογικού κολοσσού για το 2024 και το 2025. Παρότι οι Apple φέρεται να επιθυμεί τη δημιουργία ενός foldable iPhone με οθόνη και στην εξωτερική πλευρά της συσκευής, το ρεπορτάζ στο The Information αναφέρει ότι οι μηχανικοί της "δυσκολεύονται" με το συγκεκριμένο σχέδιο, καθώς αποδεικνύεται εύθραυστο.

Samsung Galaxy Z Flip 5 showing flex mode panel with updated interface.

Εκτός αυτού, οι μηχανικοί φέρονται να επιδιώκουν την ανάπτυξη μιας συσκευής η οποία θα είναι "εξίσου λεπτή με τα τρέχοντα μοντέλα iPhone" όμως το μέγεθος των μπαταριών και των μερών που συνθέτουν τις οθόνες συνιστούν επίσης πρόκληση. Μέχρι στιγμής, η Apple έχει έρθει σε επαφή με "τουλάχιστον ένα" κατασκευαστή στην Ασία, βολιδοσκοπώντας την προοπτική ανάθεσης εκεί της παραγωγής σχετικών iPhone διαφόρων μεγεθών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες σχεδιασμού ενός foldable iPad, με τις πρώτες σχετικές φήμες να έχουν κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια. Σύμφωνα πάντοτε με το ίδιο ρεπορτάζ, η Apple επιχειρεί να σχεδιάσει ένα αναδιπλούμενο tablet το οποίο θα έχει μέγεθος περίπου όσο ένα iPad Mini, με οθόνη οκτώ ιντσών. Οι μηχανικοί της Apple που έχουν αναλάβει την προσπάθεια αυτή φέρονται να εστιάζουν στον περιορισμό του τσακίσματος που εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης και επίσης στοχεύουν να σχεδιάσουν ένα μηχανισμό αναδίπλωσης που θα επιτρέπει στην οθόνη να είναι απόλυτα επίπεδη όταν θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Παραμένει ασαφές το πότε θα ήταν σε θέση η Apple να διαθέσει στην αγορά ένα αναδιπλούμενο iPad, όμως σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο The Elec, η εταιρία ετοιμάζει μια συσκευή των επτά ή οκτώ ιντσών, με στόχο να την παρουσιάσει κάποια στιγμή το 2026 ή 2027. 

  • Like 1
  • Thanks 2