Τα φημολογούμενα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR) της Apple εκτιμάται ότι θα ενσωματώνουν πολλαπλές, εξαιρετικής ευαισθησίας μονάδες 3D sensing για να προσφέρουν ένα προηγμένο και καινοτομικό περιβάλλον χρήσης που ανιχνεύει χειρονομίες και αντικείμενα με εξαιρετική ακρίβεια υποστηρίζει ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ming-Chi Kuo, τα γυαλιά επαυξημένης/ μικτής πραγματικότητας (AR/ MR) θα είναι σε θέση όχι μόνο να ανιχνεύουν την αλλαγή της θέσης του χεριού ή κάποιου αντικειμένου του χρήστη ή άλλων ατόμων μπροστά στα μάτια εκείνου που φοράει τα γυαλιά, αλλά και τη δυναμική αλλαγή της κίνησης του χεριού (όπως ακριβώς συμβαίνει με το Face ID του iPhone που μπορεί να ανιχνεύσει τη δυναμική αλλαγή έκφρασης του χρήστη). Η καταγραφή των λεπτομερειών της κίνησης του χεριού μπορεί να προσφέρει μία πιο διαισθητική και ζωντανή διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (για παράδειγμα, ανίχνευση του χεριού του χρήστη από σφιγμένη γροθιά μέχρι να ανοίξει στο χέρι για να πετάξει μακριά ένα μπαλόνι). Ο Ming-Chi Kuo περιγράφει την ικανότητα των γυαλιών της Apple να ανιχνεύουν χειρονομίες και κινήσεις για να παρέχουν στον χρήστη μία καθηλωτική εμπειρία όπου ο χρήστης θα μπορούσε να ανοίξει το χέρι του για να αφήσει ένα εικονικό μπαλόνι.

Για να πετύχει αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα, η Apple αναμένεται να ενσωματώσει τέσσερα σετ αισθητήρων 3D που είναι υψηλότερης ποιότητας και προδιαγραφών από τους αισθητήρες που βρίσκονται σήμερα στις συσκευές iPhone. Ο Ming-Chi Kuo εκτιμά ότι αυτό το περιβάλλον χρήσης θα αποτελέσει το κλειδί για την επιτυχία των επερχόμενων γυαλιών AR της Apple καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι δυνατότητες του θα περιλαμβάνουν έλεγχο χειρονομιών, ανίχνευση αντικειμένων, καθώς και παρακολούθηση ματιών, αναγνώριση ίριδας, φωνητικό έλεγχο, ανίχνευση δέρματος, ανίχνευση έκφρασης και ανίχνευση χώρου.

Στις αρχές της χρονιάς, η ιστοσελίδα Patently Apple δημοσίευσε μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Apple που περιγράφει λεπτομερώς την ίδια ιδέα.

«Διαφορετικές κινήσεις και θέσεις των μικρο-χειρονομιών και διάφορες παράμετροι κίνησης χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των λειτουργιών που εκτελούνται στο τρισδιάστατο περιβάλλον. Η χρήση των καμερών για την καταγραφή των μικρο-χειρονομιών για την αλληλεπίδραση με το τρισδιάστατο περιβάλλον επιτρέπει στον χρήστη να κινείται ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον χωρίς να επιβαρύνεται από φυσικό input εξοπλισμό. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να εξερευνήσει το τρισδιάστατο περιβάλλον πιο φυσικά και αποτελεσματικά» διαβάζουμε στην αίτηση της Apple.

Η αίτηση, περιγράφει την ευρεσιτεχνίας ως «Συσκευές, Μέθοδοι και Γραφικές Διεπαφές Χρήστη για την Αλληλεπίδραση με Τρισδιάστατα Περιβάλλοντα».

  • Like 1