Μπορεί το σετ κεφαλής μικτής πραγματικότητας Vision Pro της Apple να μην έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά ωστόσο ήδη γίνεται λόγος για το επόμενο μοντέλο.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, Mark Gurman, είναι προφανές: θα είναι ελαφρύτερο. Το να κάνεις το επόμενης γενιάς hardware εικονικής, μικτής ή επαυξημένης πραγματικότητας ελαφρύτερο είναι κάτι που βρίσκεται πάντα στη λίστα των προγραμματισμένων χαρακτηριστικών/δυνατοτήτων των κατασκευαστών, υποστηρίζει ο Mark Gurman, είτε λέγεσαι Apple, είτε Meta, είτε Valve. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βεβαίως δεν έχουμε επίσημα στοιχεία για το βάρος του, ωστόσο ανεπίσημες πληροφορίες ή και εικασίες κάνουν λόγο για βάρος που βρίσκεται κοντά στα 450 γρ. Το βάρος λοιπόν, αν πράγματι είναι αυτό, είναι κάπως υψηλότερο από αυτό που θα προτιμούσε ο μέσος χρήστης.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman, η Apple εργάζεται από τώρα για να καταστήσει το επόμενης γενιάς headset μικτής πραγματικότητας Vision Pro ελαφρύτερο και μικρότερο συνολικά σε διαστάσεις. Και αυτά τα χαρακτηριστικά, θα βοηθήσουν στην ανακούφιση της καταπόνησης του αυχένα που παρατηρήθηκε από ορισμένους κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Κάτι ακόμα που λέγεται για το επόμενης γενιάς hardware της εταιρείας, είναι ότι ενδέχεται να διατεθεί και με συνταγογραφημένους φακούς οράσεως. Η τωρινή έκδοση του Vision Pro δεν είναι αρκετά «ευρύχωρο» για τους χρήστες που φορούν γυαλιά επομένως τη λύση στο πρόβλημα

Apple-Vision-Pro-15.png

Υπάρχει μια ελαφρώς μοναδική ενημέρωση που μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί όταν εμφανιστεί η επόμενη γενιά του Vision Pro. Αυτή η έκδοση δεν έχει αρκετό χώρο για όσους φορούν γυαλιά επομένως οι ένθετοι συνταγογραφημένοι φακοί οράσεως ενδέχεται να αποτελούν τη λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλά ειδικά προσαρμοσμένα μοντέλα -σε συνεργασία με εταιρείες οπτικών- που να έρχονται με τέτοιους φακούς οράσεως. Αν και αναμφισβήτητα θα ελκύσουν αρκετούς, τέτοια μοντέλα ωστόσο θα είναι δύσκολο να μεταπωληθούν αν δεν υπάρχει τρόπος αλλαγής των φακών. Όπως και να έχει, βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από τη 2η γενιά του Vision Pro και οι παραπάνω πληροφορίες δεν προέρχονται από επίσημες πηγές οπότε καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί.