Σύμφωνα με πληροφορίες του Commercial Times, στη γνωστή Ταιβανέζικη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών TSMC, ανατέθηκε από την ίδια την Apple, το έργο παραγωγής των A6X chips.

Η κίνηση αυτή, η οποία έχει σχολιαστεί έντονα από τα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες, λέγεται ότι θα ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση της Apple από τη Samsung που για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνη για την παραγωγή των chips των συσκευών της. Aς μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η πρώτη εξόπλισε με το A6X chip, το iPad τέταρτης γενιάς που κατέφθασε τον περασμένο Οκτώβριο και η παραγωγή του συγκεκριμένου επεξεργαστή αναμένεται επισήμως να περάσει στα χέρια της TSMC το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

 

Όσον αφορά την TSMC, αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο. Η παραγωγή των προαναφερθέντων chips θα είναι αρχικώς σε δοκιμαστική φάση καθώς μένει να φανεί αν θα μπορέσει η εταιρεία να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της Apple.

 

Link.png Site: http://9to5mac.com/2013/01/02/apple-a6-x-processor-production-reportedly-goes-from-samsung-to-tsmc/[/url]']9to5mac.com